[#1] Ibrowse 2.4 wymagania pamieciowe
1. Ile trzeba mieć fastu żeby sprawnie ładowały sie strony
2.Czy ktoś jest w posiadaniu klucza zapłacę ponieważ pełnej wersji już niema ?
[#2] Re: Ibrowse 2.4 wymagania pamieciowe

@madwawa, post #1

1. Ile trzeba mieć fastu żeby sprawnie ładowały sie strony

Im więcej, tym lepiej. Warto mieć w systemie zainstalowane szybkie datatypy i jeżeli jedziesz na AGA, to FBlit.

Klucze są imienne i jest nielegalna ich dalsza odsprzedaż. W tej kwestii zbyt wiele poradzić nie można niestety, choć ostatnio czytałem, że trwają prace nad tym, aby wyklarować sprawy związane z brakiem możliwości rejestracji programu i ewentualnym wypuszczeniem wersji 2.5, która jest gotowa od dłuższego czasu.
[#3] Re: Ibrowse 2.4 wymagania pamieciowe

@madwawa, post #1

Musialbys kupic AmigaOS 4, gdzie jest doloczony IBrowse 2.4 OEM (68k). No ale zakup calego systemu operacyjnego specjalnie dla przegladarki, to raczej malo oplacalna sprawa.
[#4] Re: Ibrowse 2.4 wymagania pamieciowe

@Mufa, post #3

dobrze rozumiem , mam jeszcze 2 wątpliwości co do ibrowse posiadam karte graf picasso4
system workbench 3.9 , po załadowaniu systemu zostaje mi tylko 8 mb wolnego fastu
i problem w tym że systemowy AWeb 3.4 ładuje sprawnie aminet.com , ppa.pl
a ibrowse2.4 nie może załadować żadnej strony jest nawet problem z aminet.com
i w preferencjach nie moge zmienić żadnych opcji żaden przycisk nie reaguje na zmianę ustawień
to przez wersje Demo?
[#5] Re: Ibrowse 2.4 wymagania pamieciowe

@madwawa, post #4

Co to znaczy "nie może załadować"? Niczego nie wyświetla, pojawia się tylko tekst, w kółko próbuje się połączyć z serwerem?
[#6] Re: Ibrowse 2.4 wymagania pamieciowe

@mailman, post #5

AWeb otwiera aminet.com w kilku sekundach , Ibrowse nie otwiera w ogóle albo trwa to długimi minutami ciągle miesza i wczytuje ale nie otwiera strony tak jakby się nie mógł połączyć
próbowałem IB23 i IB24 bez skutku na obu wersjach te same problemy , najlepiej i najszybciej działa umnie AWeb 3.4 ale ma sporo ograniczeń i denerwuje mnie brak polskich czcionek na ppa.pl
[#7] Re: Ibrowse 2.4 wymagania pamieciowe

@madwawa, post #6

Coś w ustawieniach połączenia IBrowse masz namieszane. Musisz się tam pobawić.
[#8] Re: Ibrowse 2.4 wymagania pamieciowe

@mailman, post #7

znalazłem w sieci key do ibrowse już mam wersję zarejestrowaną , jednak ibrowse nadal nie otwiera stron , czeka na odpowiedż z serwera i na tym koniec
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem