[#1] Simmy 30-pin
Znajomy przywiózł parę gratów z Niemiec w tym 6 sztuk 30pinowych pamięci 4 jednego rodzaju i 2 sztuki drugiego

Pytanie zatem do expertów czy którekolwiek z nich będą pasować do podzespołów produkcji GVP.

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2013 12:38:14 przez miro_78
[#2] Re: Simmy 30-pin

@miro_78, post #1

Mogą pasować do do kontrolerów HDD i rozszerzeń pamięci do A500 i dużych Amig, np:
- MegaRAM, MegaRAM HD Elsatu (A500)
- Golden Image (A500)
- FastLine Z3 Phase 5 (A3k/A4k)
- kilku innych (A2k-A4k)
[#3] Re: Simmy 30-pin

@_arti, post #2

tylko czas dostępu jak widzę dośc słaby 70 ns już wiem może przejrzę hardware database dla amigi tam powinienem uzyskać informacje jakie urządzenia potrzebują simmów 30-pinowych a później dopiero ewentualnie poszukam kogoś kto mógłby mi te kostki sprawdzić.
[#4] Re: Simmy 30-pin

@miro_78, post #1

Z tego co gdzieś czytałem i to chyba tu na PPA, to do kontrolerów GVP pasują pamięci tylko GVP. Czymś się różnią od tych do PC, ale czym to nie pamiętam. Ale fakt do Mega RAM HD jak znalazł. I jeszcze do niektórych kart wkładanych w sloty zorro.

Szybszych kości 30 pinowych to Ty chyba nie znajdziesz. Po co komu w 386 czy nawet 486 szybsze pamięci? Do czego? Choć niektóre 486 płyty miały już gniazda 72 pinowe. Te nowsze.

A w A 500 to zapewne też różnicy nie zauważysz.

Ostatnia aktualizacja: 04.05.2013 19:09:57 przez gilban
[#5] Re: Simmy 30-pin

@gilban, post #4

Mam GVP i dwie kości 4mb w A500 i cykają bez problemu..
[#6] Re: Simmy 30-pin

@AdamZeku, post #5

Dziękuje Panowie odpowiedzi znalazłem częściowo w amiga hardware database częściowo na ppa.pl poprzednio wklepując wyszukiwanie tematów zjadłem m w wyrazie simm przez co żadnych wątków mi nie znalazło.
[#7] Re: Simmy 30-pin

@miro_78, post #6

Pasują do gvp hd8+ i do atari ste
ale do Gvp 530 nie pasują
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem