kategoria: A600
[#1] A600 Software Failure Czarny ekran z czerwoną ramką
Witam mam pytanie, otóż po dłuższym postoju (jakieś 3 lata) chciałem odpalić swoją amigę lecz po podłączeniu do LCD wyświetla się jakiś błąd (nie spisałem jeszcze numeru) napisane jest software failure, w związku z tym mam pytanie czy przy odpalaniu amigi nie trzeba było czegoś więcej zrobić niż tylko włączyć i wsadzić dyskietkę? Moja A600 to golas całkowity.

Dioda Power świeci się dobrze
dioda Floppy się zapala na chwilę
lecz po włożeniu dyskietki zero reakcji na nią, stacja wogóle nie reaguje ...
Czy może to być problem ze stacją dyskietek (kiedyś była już wymieniana) czy też czymś więcej?

Wszystkie styki sprawdziłem i wyczyściłem i nadal błąd

Amiga jest na Kicku v1.3
[#2] Re: A600 Software Failure Czarny ekran z czerwoną ramką

@luka92, post #1

Jeżeli nawet bez włożenia dyskietki tak się dzieje, to najprawdopodobniej jest problem z kondensatorami na płycie głównej Amigi, straciły swoją pojemność.
[#3] Re: A600 Software Failure Czarny ekran z czerwoną ramką

@flops, post #2

Dobra dzisiaj odpaliła w sumie nie pamiętam ale czy jest możliwę że reagowała tak na uszkodzone dyskietki? Ponieważ wydaje mi się że brat odpalał ją z włożoną dyskietką wczoraj, zaś dzisiaj już odpaliła bez dyskietki normalnie
[#4] Re: A600 Software Failure Czarny ekran z czerwoną ramką

@luka92, post #3

jeżeli dyskietka była padnięta to pewnie tak..
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem