[#1] picasso II i dziwy...
Witam.

Mam w ten sposób: karta jest podpięta do monitora crt a do karty wyjście vga Amigi 3000.
Problem polega na tym, że karta daje bardzo silny sygnał i jasny obraz, znacznie jaśniejszy niż każde inne źródło.
Dodatkowo obraz z Amigi, przepuszczany przez kartę, ma zakłócenia. Zakłóceń nie ma, gdy karta nie jest zainicjowana.

Da się to jakoś wyregulować, czy trzeba polubić?

Pozdrawiam. :)
[#2] Re: picasso II i dziwy...

@Daclaw, post #1

Mam Picasso 2 w A3000 i nie zaobserwowałem takich efektów. Mam wylutoway jeden rezystor przy porcie VGA. Pewnie to nie to ale może cię na coś naprowadzi.
[#3] Re: picasso II i dziwy...

@Daclaw, post #1

Jeśli chodzi o jasny obraz to zacytuję z Manuala do CV64

Jeden zestaw zworek do terminacji wyjścia 75 Ohm:
Output termination 75 Ohm
Monitors that comply with the VGA standard terminate the signal lines with 75 Ohm. If, however, the monitor does not work with corresponding terminating value, the 75 Ohm termination required for the VGA output can be produced on the graphics card itself by enabling this jumper.

I drugi zestaw zworek służy do terminacji wejścia 75Ohm.

Wiem że na karcie Picasso II są jakieś zworki, niestety nie posiadam manuala do niej i nie wiem do czego służą te zworki.

U mnie efekt był taki, że jak włączyłem lub wyłączyłem te zworki, to obraz robił się albo jaśniejszy albo ciemniejszy, zależnie od ustawienia zworek.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem