[#1] Patchowanie 3.1 i ikonki
Pytam się w imieniu Orsona. Był u mnie wczoraj i instalowalismy AOS 3.1 na jego dysku. Następujące programy poszły w ruch (Fblit, SystemPatch2, MCP, TitleShadow, ToolsDaemon, MUI, Newicons, to chyba najbardziej istotne). No i jest maly zgrzyt, niby wszystko dobrze zainstalowane, a wokół ikonek widać kilku pikselowe ramki, nie bordery ale ramki, za ikonką widać podkład, ale są te ramki. Newicons ustawione w tryb RTG, Fblit przestawiony na ten drugi tryb wyswietlania ikonek w RTG. Kiedys miałem podobny problem jak miałem 3.1, ale już nie pamiętam co zrobiłem :( Kto pomoże?

[#2] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@Korni, post #1

W MCP chyba trzeba odznaczyć (albo zaznaczyć) funkcję QuickDraw (chyba, bo też nie pamiętam dokładnie).
[#3] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@mailman, post #2

jest odznaczona, więc powiem orsonowi zeby zaznaczyl...

[#4] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@Korni, post #3

nie pomogło...

[#5] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@Korni, post #4

To spróbujcie QuickLayers
[#6] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@mailman, post #5

To tez nie pomoga, pozatym przeciez w instrukcji od fblita czy systempatcha, pisze aby wylaczyc te funkcje...
Mam gdzies na dysku moj stary os3.1, jak Orson sobie nie poradzi to zgra sie moj i bedzie git.

[#7] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@Korni, post #6

Eeee... TitleShadow, czy to nie jest winowajca?
[#8] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@mailman, post #7

eee, raczej nie, bo u mnie dzialal dobrze na 3.1, na 3.9 tez dziala ok.

[#9] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@Korni, post #1

> Fblit, SystemPatch2, MCP, TitleShadow, ToolsDaemon

W jakiej kolejności to wszystko jest odpalane, bo tak jak napisałeś to źle jest.

Na początek odpal system bez SystemPatch2 i skasuj stare ustawienia FBlita. Po wczytaniu systemu wejdź do FBlitGUI i nic nie zmieniaj tylko zapisz ustawienia i restart.

Jak przestawiłeś w FBlitGUI ikony na RTG to też i trza to przestawić chyba w NIPrefs.

[#10] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #9

Kolejność:
Fblit
MCP
Systempatch2
TitleShadow
ToolsDaemon

w Fblicie zmieniony jest tylko sposób wyświetlania ikonek, bo inaczej się knocą.

P.S: Zainstalowałem to CGX-AGA, były nowe tryby graficzne, ale na pierwszy rzut oka prędkość działania systemu, programów, gier jest taka sama. Pozatym Riva niedziała, pomimo że umieściłem ją w NOCGX. Chyba, że coś poknociłem z instalacją, ale wątpie.

[#11] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@Korni, post #10

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=1&i=20583&t=20095#reply_23470
http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=2&i=4668&t=4668#reply_4669

[#12] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@Korni, post #10

Kolejność:
Fblit
MCP
Systempatch2
TitleShadow
ToolsDaemon

Na AGA mialem tak:

MCP
Fblit
TitleShadow
ToolsDaemon (WBStartup)

Systempatch marudzil wiec nie uzywalem.
Dodatkowo w user-startup, MCP potrzebuje takiej linijki aby mogl łatac zmiany bez resetu:

;begin rexxmast
RexxMast >NIL:
;end rexxmast

No i najwazniejsze, w MCP mam zalaczone "Ikony bez ramek", opcja ta znajduje sie w Hotkeys. Jezeli nie zalaczysz tego, to ramki beda mimo ze wylaczyles to w prefasach NewIcon.

Ostatnia modyfikacja: 24.01.06 07:51
[#13] Re: Patchowanie 3.1 i ikonki

@Andrzej Drozd, post #12

MCP może łatać zmiany poprzez podwójne odpalenie tego programu (2 razy trzeba wklepać 'mcp' w Execute Commnad czy Shella). Z Rexxem nie próbowałem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem