[#1] System Operacyjny
Witam !
Mam takie pytania :)
Poleccie mi jakis fajny system operacyjny na amige , zeby tez graficznie byl troche fajny :)
Moja amiga to :
Amiga 600 1MB i bez dysku twardego
Powiedzcie mi jaki dysk musiałbym sobie kupić zeby bez problemy zainstalowac sobie system i zeby troszke plików mógłbym na nim tez przechowac.
Aha i czy pamięci mam dość ?
[#2] Re: System Operacyjny

@czuper, post #1

hi!
na a600 z 1mb chyba nie opłaca się nawet instalować hd-ka
najlepiej kupić jakieś rozszeżenie pamięci(najlepiej jeśli już to z lepszym prockiem),dopiero wtedy można myśleć o hd.
Ale według mnie lepiej kupić i rozbudować a1200 łatwiej i taniej.

[#3] Re: System Operacyjny

@czuper, post #1

Już masz ten system w Amidze. Trzeba go tylko skonfigurować. Ale na takim konfgiu jak Twój to o ładnej grafice zapomnij.

[#4] Re: System Operacyjny

@jrzeuski, post #3

(Wiem jestem ostanio troche zmierzly, ale znowu doszukalem sie pewnej prawidlowosci i jezeli sie myle to z gory wszystkich przepraszam). Znowu sugeruje ze 90% a600 - kowych pytan generuje jedna i ta sama osoba. Dlaczego? Nie wierze ze nagle tyle osob zainteresowalo sie instalacja WB. Kazdy dalby sobie z tym spokoj i emulowalby 040 na WinUAE oraz stare 600 - tkowe gry zamiast pytac o takie rzeczy. Zastanowmy sie...kto z znanych ludzi w srodowisku ma oprocz Amigi lub Peceta gdzies w szafie lub nawet na chodzie A600?...
[#5] Re: System Operacyjny

@Andrzej Drozd, post #4

Ja mam A500...
[#6] Re: System Operacyjny

@Michal, post #5

a ja a500+ i sie nie chwale
[#7] Re: System Operacyjny

@MrT, post #6

Tak ogólnie to "goła" A1200 daje o wiele wieksze możliwości nic A600.
Nie tyle co parametry bo na 2 Mb panięci na upartego tez idzie popracować
tyklo o reszte "gratów";)
Łatwiej jest chyba kupić coś do A1200 niz do A600:)
[#8] Re: System Operacyjny

@Andrzej Drozd, post #4

A ja mam Amigę 600, robie na niej sporo rzeczy i niedowiarkom mówię, że całkiem nieźle ją rozbudowałem, ale to jeszcze nie koniec. aha to nie ja zadałem, to pytanie :p

[#9] Re: System Operacyjny

@apaullo, post #8

heh ja mialem 2 A600 ..jedna gola. ..a druga CPU 030/40 FPU 882/40 32 MB 2 MB CHIP i jeden HD 2.5 cala 1.2 GB ROM 3.0 !!! wszystko zamkniete w szczelnej obudowie ..to prawie Amigowy laptop :)...
mialem na tym
AmigaOS 3.0 Workbench
Linux Debian !!!
MacOS 7.5.2 PL !!!
i troche MP3 :)) i Avikow :)
[#10] Re: System Operacyjny

@HOŁDYS, post #9

jak ty to tam upchales...?...mlotkiem...ja w a1200 poza dopala nawet coolera nie moge wsadzic..
[#11] Re: System Operacyjny

@Andrzej Drozd, post #4

Tak się składa, że ja mam. Komplet.
A600 desktop, 030/40, 8MB fast, 2MB chip,4XEIDE, HD, CD,
key PC, kick 2.1 i 3.1, o zasilaczu od PC nie wspomnę (więcej).
ale to jest niestety minimum do wygodnego użytkowania
(i tylko w wybranych tematach).
"Normalnie" używam oczywiście A1200.
Żadne cudo, ale jednak jest znacznie lepiej wypasiona.

aberr@polbox.com
[#12] Re: System Operacyjny

@HOŁDYS, post #9

Da sie zalozyc do A600 3,5'' twardy dysk nie wyjmujac flopa
i wszystko miesci sie w standartowej obudowie.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem