[#1] Amiga CdTv
Witam!
Kupiłem Amigę CDTV i nie mam do niej oprogramowania.
Skąd mogę ściągnąć jakieś oprogramowanie na tą Amigę i jak je nagrać na płyty CD. Bo mam uszkodzony napęd FDD.
Słyszałem że po przełączeniu jakiejś zworki z amigi CDTV robi się Amiga 500 lub 600.
Pozdrawiam i czekam na posty.
[#2] Re: Amiga CdTv

@hultajewo, post #1

CDTV miałem krótko, ale nie zaglądałem do środka. Z tyłu na zewnątrz był już taki rćcznie robiony przełącznik. Co do softu to na Back 2 the Roots jest wiele imagow płyt do CD32, ale do CDTV o ile dobrze pamićtam to 1 :( Trzeba poszukać na jakichś stronach abandonware lub serwerach FTP. Płyty nagrywa sić w zależności od rodzaju archiwum, programami na pc - nero, cloneCD itd. Znam też gościa który ma dużo obrazów płyt dla CDTV, ale to już musiałbyś z nim gadać.
[#3] Re: Amiga CdTv

@hultajewo, post #1

Odnosnie nagrywania cd, to są jakies opcje dotyczące cdtv/cd32 w MakeCD, ja tych "konsolek" nie mam więc niesprawdzalem jak to dziala.

[#4] Re: Amiga CdTv

@hultajewo, post #1

Zworka JP15 umożliwia odłączenie części Kickstart-ROM-u CDTV odpowiedzialnej za pracę CD-romu,druga część ROM-u to ks1.3,więc nie ma problemów z programami od A500.Nie lepiej poszukać jednak sprawnej,nawet używanej FDD ?Taka stacja nie powinna być droga.
Powodzenia !
[#5] Re: Amiga CdTv

@janusz, post #4

jak chcesz sie dowiedziec jak robic sobie kompilacje CD startujace na CDTV daj znac, znam tez dobry ftp z iso's dla CDTV duzo tego tam!:D
no.1wolf@interia.pl

[#6] Re: Amiga CdTv

@hultajewo, post #1

jak chcesz sie dowiedziec jak robic sobie kompilacje CD startujace na CDTV daj znac, znam tez dobry ftp z iso's dla CDTV duzo tego tam!:D
no.1wolf@interia.pl

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem