[#1] Warszawa lub okolice - pomoc w uruchomieniu i konfiguracji
Cześć,

Poszukuję dobrej duszy z Warszawy lub okolic, która pomogła by mi uruchomić i pokonfigurować Amigę 600 (montaż CF, podmiana kostki z romem, instalka systemu etc)

Pozdrawiam

Piotrek
[#2] Re: Warszawa lub okolice - pomoc w uruchomieniu i konfiguracji

@insert, post #1

Postaram sie pomoc.Prywatna wiadomosc wyslana OK
[#3] Re: Warszawa lub okolice - pomoc w uruchomieniu i konfiguracji

@jarecki130, post #2

cześć

ponawiam pytanie - czy ktoś z Warszawy lub okolic dysponuje amigą 600 i doświadczeniem w konfiguracji karty CF/whdload etc? szukam pomocy bo cieżko mi samemu zdiagnozować czy to winna jest karta Fast czy coś innego, próbowałem już wszelkich sposobów i nadal mam zawieszki :/
[#4] Re: Warszawa lub okolice - pomoc w uruchomieniu i konfiguracji

@insert, post #3

Napisz jaki masz problem, to bedzie wieksza szansa przygotowac odpowiednia dyskietke.
[#5] Re: Warszawa lub okolice - pomoc w uruchomieniu i konfiguracji

@Norbert, post #4

Nasz kolega ma problem z pamięcią FAST, zakupioną do A600, ponieważ na A600 tylko z samym chipem 2 MB WHDLoad się odpala, natomiast, gdy dołoży pamięć FAST 4 MB zakładany na procesor to już z taką konfiguracją WHDLoad działać nie chce. Więc potrzebuje drugą osobę z inną Amigą 600 do przetestowania tej pamięci FAST. Więc dyskietka w tym przypadku wiele nie pomoże.
[#6] Re: Warszawa lub okolice - pomoc w uruchomieniu i konfiguracji

@gilban, post #5

dziękuję za pomoc w wtłumaczeniu istoty problemu, dodam że WSZYSTKIE znalezione w sieci w popularnych miejscach rady w postaci grzebania w preferencjach transferu, wersji ehdload etc NIE SPRAWIŁY żeby problem ustąpił, stąd właśnie potrzeba realnego przetestowania zakupionej karty w innej a600
[#7] Re: Warszawa lub okolice - pomoc w uruchomieniu i konfiguracji

@gilban, post #5

Tylko dlaczego nasz kolega nie napisal o tym w pierwszym poscie, ze ma problemy z pamiecia FAST.
Wspomina tylko ze szuka pomocy by " uruchomić i pokonfigurować Amigę 600 (montaż CF, podmiana kostki z romem, instalka systemu etc)"

Czy nasz kolega testowal pamiec FAST jakims programem typu memcheck
[#8] Re: Warszawa lub okolice - pomoc w uruchomieniu i konfiguracji

@Norbert, post #7

Sprawa z pierwszego postu jest już rozwiązana. wtedy Składał całość do kupy i jeszcze nic nie wiedział, a czy testował pamięć programem nie pamiętam. Jeżeli sam nie odpowie to spróbuję do niego zadzwonić i się dowiedzieć. Pozdrawiam. Ponieważ sam nie posiadam A600, tylko A1200, to nie jestem w stanie jemu pomóc w przetestowaniu Fastu na innej A600.
[#9] Re: Warszawa lub okolice - pomoc w uruchomieniu i konfiguracji

@gilban, post #8

testowane 4 programami, wyniki niestety różne na tyle że nie pozwalają jednoznacznie ocenić systuacji bez włożenia karty do innej a600
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem