[#1] Raspberry Pi jako karta sieciowa do Amigi
http://jmp.no/blog/cheap-overkill-amiga-network-adapter

All right, so it's not the best speed, and it may not be the most convenient or prettiest solution, but it has a couple of advantages to it:

- Allows you to connect to encrypted WiFi networks not supported by the Amiga
- Reduces the Amiga's CPU load, with a potentially smaller memory footprint
- It can switch between WiFi and cabled ethernet
- Provides firewall, VPN/PPTP, etc
- It's small, bring it to the next copy party!
- Multi-platform: also works on other PPP enabled systems
[#2] Re: Raspberry Pi jako karta sieciowa do Amigi

@jubi, post #1

Pomysł świetny myślę, że RPi w charakterze rozszerzenia do amigi nie powiedziało jeszcze ostatniego słowa i możemy wkrótce spodziewać się wysypu podobnych rozwiązań.
[#3] Re: Raspberry Pi jako karta sieciowa do Amigi

@jubi, post #1

Przecież to jest dokładnie nasz rodzimy Plipbox, nie?
[#4] Re: Raspberry Pi jako karta sieciowa do Amigi

@_arti, post #3

No nie. Plipbox jest szybszy (256kbit vs. 19.2kbps) i tańszy. Natomiast zaletą rozwiązania z RPi jest uniwersalność - można go użyć nie tylko do Amigi ale też np. do Atari ST, Falcona czy starego PC XT czy AT.

I plipbox to nie rodzimy projekt, ja jestem tylko rzemieślnikiem, który to pokleił, a stworzył go Lallafa. :)

Ostatnia aktualizacja: 23.05.2013 18:47:43 przez Jenot
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem