kategoria: Sprzęt
[#1] Autoconfig na Zorro II i Zorro III
Czy gdzieś w sieci jest może opis, jak robić autoconfigurację na Zorro III? Czy zamiast adresu $E80002 podawać $FF000100 i analogicznie dalej tzn 04 i 104, 08 i 108 itd?
Dzisiaj udało mi się wykryć urządzenie na Zorro II na A1200 ( tylko sam CPLD ze wsadem do autocofiguracji pamięci ). Chciałbym podłączyć MC68030 i sprawdzić na nim autocofigurację na Zorro III.
Pozdrawiam Bogumił
[#2] Re: Autoconfig na Zorro II i Zorro III

@bogumil, post #1

Na maila wysłałem Tobie dokumentacje Zorro III jest tam opis mechanizmu autoconfigu i przykłady.
Pozdrawiam
Amiksds
[#3] Re: Autoconfig na Zorro II i Zorro III

@Amiksds, post #2

Dzięki, część już wcześniej widziałem.
Chodzi mi o potwierdzenie przed sprawdzaniem, czy dobrze zrozumiałem dokumentację.
Widziałem też dokumentację pamięci SDRAM na Zorro III.
Chciałbym, by pamięć była widziana automatycznie w zakresie adresowym ZIII przy podpięciu jej tylko do procesora 030.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem