[#1] BoingBag2 - Problem
Naszła mnie ochota, aby zainstalować BB2...
No to wziąłem i zainstalowałem...
Teraz system się nie bootuje, widać żółty ekran.
Wcześniej miałem BB1 i chodziło elegancko, miałem wyłączony moduł odpowiedzialny za standardowy kontroler IDE (mam FastAte2), modułów tych było 6. Zainstalowałem BB2, odrazu wszedłem do Libs:39/ i skasowałem moduły. Następnie w Devs: zmieniłem nazwe AmigaRomUpdate na AmigaRomUpdate.bb1, a AmigaRomUpdate.bb2 na AmigaRomUpdate. Wszedłem do Libs:39/ i skasowałem te moduły. Odpaliłem komendę RUX A1200, no i teraz jest 9 modułów, wpisałem wszystkie (oprócz modułu odpowiedzialnego za standardowy kontroler IDE) do s-s aby RemApollo je załączał. Czy o czymś zapomniałem? Teraz mam podczas drugiego bootu żółty ekran, i się resetuje, i w kółko. Czasami mój dysk niezałapuje więc zauważyłem mam ROM3.9, więc modułki się wczytują ok, próbowałem je wywalać (exec, shell) ale nadal to samo, może ktoś mi pomoże? Sprawdzałem też na starych modułach z BB1, i tak samo się wykrzacza (żółty ekran)

W s-s najpierw mam RemApollo, zgodnie z instrukcją. Później Ata3.driver, i inne patche...

W bb2 niema przypadkiem nowych bibliotek workbench.library i icon.library? Lecę na tych z BB2, gdyż w libsach niepojawiły się nowe.

[#2] Re: BoingBag2 - Problem

@Korni, post #1

Ja mam sterownik ATA3.driver przed SetPatch.

Masz DRAP po Setpatch jak pisze w instrukcji?

[#3] Re: BoingBag2 - Problem

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

Pozmieniałem S-s i teraz działa :).

P.S: Najpierw mam Setpatcha, później Drap, RemApollo, ata3.driver :D

[#4] Re: BoingBag2 - Problem

@Korni, post #1

Co to za sposób instalacji? Dlaczego nie instalowałeś instalerem? No i nie wiem skąd masz jakiś katalog LIBS:39/ ?
[#5] Re: BoingBag2 - Problem

@kmilota, post #4

Używałem instalera oczywiście, (pozatym nie znam hasła aby rozpakować te archiwa zip ;) ) jednak ja mam ROM3.0, i 3.1 mam w pliku. Więc musiałem dopisać to i owo. Chwała boingowi za RemApollo :). Katalog LIBS:39/ tam mam wyciągnięte przez RUXa moduły z AmigaROMupdate z Devs:. Do nich (do tych modułów w Libs:39) odnośi się właśnie RemApollo aby załadował do Ramu kicka3.1 do pamięci, te moduly i jeszcze icon i workbench.library. No i jak odpalam A1200 na początku mam jeden reset, a póżniej OS3.9 się wczytuje :)

[#6] Re: BoingBag2 - Problem

@Korni, post #5

Już się domyśliłem, że nie masz ROMu3.1 i stosujesz dziwne podmiany romów:) Ja po włożeniu do A4000 eFlashera musiałem z AmigaROMupdate powyciągać moduły i z innymi nowymi dewicami i handlerami nagrać do pamięci eFlashera. Teraz po uruchomieniu A4000 nowy ROM wczytuje mi się z eFlashera, nie mam dodatkowych resetów i S-S wyglada normalnie bez żadnych RemApollo i innych programów łatajacych.
[#7] Re: BoingBag2 - Problem

@kmilota, post #6

Widzisz, każdy kombinuje jak może :)

[#8] Re: BoingBag2 - Problem

@Korni, post #7

Tylko ja nie robię tego ręcznie. Za wszystko odpowiadają programy instalacyjne :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem