[#1] Konwersja OSS na cokolwiek
Chcę odsłuchać pewną muzykę w formacie OSS (najprawdopodobniej jest to Octamed Sound Studio) i nie bardzo mam jak mając pegasosa i peceta. Mogę jakoś przerobić taki moduł na cokolwiek z czego potem zrobię sobie mp3? Może ktoś mógłby mi to zrobić? :) A może już ktoś ma muzykę z dema Dose w formacie bardziej "multiplatformowym"?
[#2] Re: Konwersja OSS na cokolwiek

@MDW, post #1

Posiadacze A1200 i karty dzwiekowej obslugiwanej przez OctamedaSS w wersji asemblerowej, moga zgrac modul do sampla. Kiedys na ktorejs plycie Amiga Vademecum, autorzy stworzyli jakis modul na Pauli (wywnioskowalem to po mizernych samplach 8 bit) i jakos to zgrali. Jednak u mnie ta opcja nie dziala (mixowanie). Mozliwe ze muzyka zostala posamplowana na drugim komputerze.

Istnieje takze nowsza wersja OSS przepisana na C. Wersja ta obsluguje AHI. Jednak niewiele maialem z nia doczynienia. Pamietaj jednak aby do nowej wersji wczytac kopie modulu, poniewaz byly jakies problemy. Tak wiec ogolnie wyprobuj:

1. Starego OSS (jest na plycie AmigaVademecum, mozliwe ze tez na stronie OSS). Jednak w tym przypadku bedzie wymagana karta dzwiekowa. A jezeli sample byly 16 bit, to bez karty na pewno sie nie obejdzie. Jakby co to podesle.

2. Uzyj nowego OSS (jest na stronie OSS). Mozliwe ze dzieki AHI wystarczy Paula lub ruszy nawet na Pegazie).

3. Uzyj pecetowego OSS

4. Uzyj jakiegos SongPlayera lub EaglePlayera, jednak OSS ma mozliwosc uzywania baaaardzo dlugich sampli i nie wiem jak poradza sobie z tym amigowe Playery. Z 5 lat temu sprawdzalem i byl problem.

5. Jezeli OSS jest na peceta, to moze sa jakies pluginy pod WinAMPa czy cos podobnego (?)

Ostatnia modyfikacja: 26.01.06 16:12
[#3] Re: Konwersja OSS na cokolwiek

@Andrzej Drozd, post #2

Przypomnial mi sie jeszcze DigiBooster. Takze potrafi wczytac moduly Octameda Sound Studio (i jakichkolwiek innych medow).
[#4] Re: Konwersja OSS na cokolwiek

@MDW, post #1

http://www.deliplayer.com/ Tu masz program pod PC DeliPlayer. Z tego co czytałem w jego opisie on powinien odtworzyć taki plik.
Ponadtoten program ma wbudowany moduł streamrecorder dzięi któremu każdy obsługiwany format(a jest ich naprawdę mnóstwo) zgrasz sobie do "nomlanego" foramtu;]

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem