kategoria: A600
[#1] Pytanie odnośnie ACA 620EC...?
Witam.
Niedawno zprezentowałem sobie ową kartę i powiem szczerze że nie jestem do końca zadowolony, może mój egzemplarz jest jakiś dziwny.
Ale po kolei. Po założeniu kart i zainstalowaniu Classic WB, system potrafił mi się często wieszać. Dopiero po założeniu radiatora i wentylatorka, wszystko chodzi niby normalnie. ALE.
Ale np demo State Of Art mi krzaczy na początku, nie wiem dlaczego.

Więc mam takie pytranie do użytkowników tej karty.
Czy macie jakieś problemy z wieszaniem się systemu na tej karcie bez chłodzenia?
I czy chodzi wam normalnie demo State Of Art pod WHDload?

Może muszę ją odesłać na gwarancji???

Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2013 20:10:10 przez JaraB
[#2] Re: Pytanie odnośnie ACA 620EC...?

@JaraB, post #1

A co z Amigą?
W jakim jest stanie...
[#3] Re: Pytanie odnośnie ACA 620EC...?

@Skiba, post #2

Przekładałem zwykły fast ram 4,5mb i chodziło wszystko stabilnie. Kondensatory wyglądają w porządku...
Zapomniałbym dodać znowu.
Bez ACA demo z dyskietki działa normalnie.
Kdy włożę turbo z dyskietki też się krzaczy...

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2013 21:35:57 przez JaraB

Ostatnia aktualizacja: 29.05.2013 21:36:47 przez JaraB
[#4] Re: Pytanie odnośnie ACA 620EC...?

@JaraB, post #3

Nie wyrokując czy karta jest OK czy nie - ja mam Apollo 68030 25MHz i np. demo PROSIAK chodzi z dyskietek ale spod whdload wiesza się pod koniec. Za to działa z whdload na A1200 z 68030 50MHz. Podobnie Gobliins 3: na A600 z whdload leży - na A1200 chodzi.

A co do uruchamiania z dyskietki pod ACA: tutaj może to być całkiem normalne - inny procesor na pokładzie (dema bywają bardzo wymagające)
[#5] Re: Pytanie odnośnie ACA 620EC...?

@JaraB, post #1

A czasami nie ma State of the Art (jedno z moich najulubieńszych dem) w execu i poprawionej wersji? Wiem że na A1200 + 030 latało jak złe bez WHDLoad. Czek dis ałt maaan!
[#6] Re: Pytanie odnośnie ACA 620EC...?

@Red_Bullet, post #5

Eeee człowieku. Jesteś wielki !!!. Teraz demko śmiga aż miło.
Dzięki.
Masz może wiecej takich Demek do zapodania może. Pooglądałbym coś...

A czy ktoś może jeszcze się wypowiedzieć coś na temat tej karty jeszcze?
Pozdrawiam.
[#7] Re: Pytanie odnośnie ACA 620EC...?

@JaraB, post #6

Mieć to chyba coś tam jeszcze mam, ale póki co Ami leży rozbebeszona. Jak ją poskłada, to popacze to tam jeszcze na dysku leży. Niczego nie obiecuję, bo to z 10GB scenowego dobra do przekopania.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem