kategoria: A600
[#1] Indivision ECS w A600
W jaki sposób podłączyć Indivision ECS w A600 bez rozszerzenia RAM A603 lub A604? Mam już wlutowany dodatkowy 1MB Chip RAMu na istniejących kościach i nie potrzebuję tego rozszerzenia. Domyślam się, że wystarczy wziąć odpowiednie sygnały ze złącza pod klapką i dolutować je do dwóch żeńskich listewek goldpin w które będzie można wpiąć scandoubler?
[#2] Re: Indivision ECS w A600

@seldon, post #1

link

Ostatnia aktualizacja: 30.05.2013 21:39:41 przez Dorian3d
[#3] Re: Indivision ECS w A600

@Dorian3d, post #2

A jakieś szczegóły? Które sygnały trzeba doprowadzić?
[#4] Re: Indivision ECS w A600

@seldon, post #1

Wiem, że to nie jest odpowiedź na dokładnie to pytanie, ale mogę sprzedać A603

edit: chodziło mi o a603 a nie IndiECS...

Ostatnia aktualizacja: 31.05.2013 16:41:13 przez ppascal
[#5] Re: Indivision ECS w A600

@seldon, post #3

D0-D15, RG8-RG1 i CCK

Przewody muszą być jak najkrótsze, bądź ekranowane. Sam musiałem skracać przewody bardziej niż są na zdjęciu, bo były artefakty. Przewód masowy do indivision dużo poprawia w tej kwestii, ale ni eliminuje wszystkiego. Można podłączyć pod denise jak ktoś chce, są tam te same sygnały.
[#6] Re: Indivision ECS w A600

@rafgc, post #5

Dzięki wielkie! A jaka jest potrzebna podstawka, żeby pasowała na Denise (jakie ma oznaczenie?) I jakiej długości ostatecznie miałeś przewody? To była taśma, czy luźne kabelki?
[#7] Re: Indivision ECS w A600

@seldon, post #6

Na pewno jakaś typu PLCC, tylko nie patrzałem ile ma pinów. Mam przewody skrócone do około 2-3cm.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem