Przymierzam się do wykonania timing - fixu w mojej A1200 rev.2B według tego opisu. Mam tylko takie pytanko: gdzie u licha przylutować drugi koniec rezystora Niestety na zdjęciu nie widać tego dokładnie.
Przy okazji jeszcze jedno pytanie: co może być największym problemem przy tej modyfikacji Może jakieś sugestie
Kondensator po +5V, a druga nóżka do przelotki DRA0 (dram adress line bit 0). Jeśli jest tam kilka to szukasz tego sygnału na pinach scalaka, ustawiasz multimetr na mierzenie zwarcia (beep) i sprawdzasz po kolei.
Dziś robiłem to na płycie 2B i nie wiem po cholerę są te kabelki!
Ten na U8 jest zbędny bo to połączenie fizycznie jest a ten drugi daje "żółty obraz".
Mogę Ci podesłać fotkę gdzie przylutować rezystor.
Generalnie w 99% przypadków do poprawnej pracy A1200 z kartami turbo wystarczy jedynie usunięcie C123 i C125, co jest istotą samego fixa. Pozostałe rzeczy mają niewielki wpływ.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.