kategoria: A600
[#1] Odnaleziony sprzet
Hej.

Po prawie 15 latach trafiła do mnie z powrotem moja oklepana na roznych dawnych copy-parties A600.

Po otwarciu - brak stacji dyskietek, kości kickstart, zasilacza, wyrwany kabelek z diodami.

Jest jakiś sposób, żeby sprawdzić sprzęt, czy jest sprawny, nie posiadając tej nieszczęsnej kostki z kickstartem? Zasilacz sobie skołuję, ale kość musiałbym kupić na allegro, a średnio mi się kalkuluje wydawać kilkadziesiąt złotych, a okaże się, że cały ten sprzęt już nie żyje...
[#2] Re: Odnaleziony sprzet

@rzeznik666, post #1

mail poszedł
[#3] Re: Odnaleziony sprzet

@rzeznik666, post #1

moze byc kickstart z A500.
stacja dyskow mozesz przerobic z pecetowej (mala modyfikacja tasmy sygnalowej)
[#4] Re: Odnaleziony sprzet

@PrzemasIII, post #2

Wielkie dzięki za info.
[#5] Re: Odnaleziony sprzet

@Norbert, post #3

Przed chwilą byłem u znajomego, co ma A500 - ten kickstart z A500 ma jedną parę nóżek więcej, to jak to do A600 włożyć?
[#6] Re: Odnaleziony sprzet

@rzeznik666, post #5

Tak jak na fotce :) -->
[#7] Re: Odnaleziony sprzet

@miroll, post #6

tez bym fotke zrobil, ale nie mam akurat czym - zebysmy sie dobrze zrozumieli - kosc z A500 jest o 1 pare nozek wieksza od gniazdka - ponawiam pytanie, jak to wlozyc?
[#8] Re: Odnaleziony sprzet

@rzeznik666, post #7

ok, juz wszystko jasne, cos mi sie popierdzielilo z tymi nozkami :-]

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2013 20:27:44 przez rzeznik666
[#9] Re: Odnaleziony sprzet

@rzeznik666, post #8

LOL, amiga ani drgnęła, za to zasilacz zapłonął piękną łuną :-]

Muszę odkupić teraz zasilacz, czyli same straty.

I tyle z powrotu do prawdziwego klasyka, trza znowu winuae zapuszczać.

A może jest tu ktoś z okolic Katowic, kto zrobi przegląd tego kompa i sprobuje go odratować?
[#10] Re: Odnaleziony sprzet

@rzeznik666, post #9

Niestety jestem z drugiego końca Polski , ale przegląd zrobić mogę :D

Ostatnia aktualizacja: 04.06.2013 09:54:08 przez jarob

Ostatnia aktualizacja: 04.06.2013 09:54:33 przez jarob
[#11] Re: Odnaleziony sprzet

@jarob, post #10

Mam trochę bliżej ale to ze 100 km ;)
[#12] Re: Odnaleziony sprzet

@rzeznik666, post #9

Zasilacz mam na zbyciu i mogę odstąpić za przysłowiowe "pół litra". Jak coś to mój email jest w profilu. Swoją drogą to coś masz pecha z tą Ami:(
[#13] Re: Odnaleziony sprzet

@rzeznik666, post #9

LOL, amiga ani drgnęła, za to zasilacz zapłonął piękną łuną :-]

LOL, jakbyś się nazywał Aniołek777, to być może, nic by się nie stało. A tak, widzisz sam co się stało...
[#14] Re: Odnaleziony sprzet

@rzeznik666, post #1

Zasilacz juz zalatwiony i oddany. Boje sie podlaczyc inny do tej amigi teraz.

Sama Ami idzie do szafy chwilowo, moze kiedys wroce do tematu. Chwilowo brak czasu ma zabawe, roboty od groma, moze przy najblizszej zimie cos zaczne z tym kombinowac.

Jakbym chcial to wczesniej sprzedac, to napisze gdzies tu na forum.
[#15] Re: Odnaleziony sprzet

@rzeznik666, post #14

Jakbym chcial to wczesniej sprzedac, to napisze gdzies tu na forum.

Sprzedać bez sprawdzenia i napisać w aukcji że nie masz jak sprawdzić? Nieładnie! :P

Ostatnia aktualizacja: 05.06.2013 16:56:03 przez Andrzej Drozd
[#16] Re: Odnaleziony sprzet

@Andrzej Drozd, post #15

No przeciez nie mam zasilacza to jak mam sprawdzic :P

Nie no, ja nie z takich...
[#17] Re: Odnaleziony sprzet

@Andrzej Drozd, post #15

"Sprzedać bez sprawdzenia i napisać w aukcji że nie masz jak sprawdzić? Nieładnie!"

Brzmi znajomo i mrozi juz od samego patrzenia. ;)

Ostatnia aktualizacja: 05.06.2013 22:58:48 przez F7sus4
[#18] Re: Odnaleziony sprzet

@F7sus4, post #17

Troche zabawy sobie z ta A600 urzadzilem, wybebeszyłem wszystko, poczyscilem itp.

Wlozylem kick'a 1.3 i z dusza na ramieniu podłaczylem kolejny zasilacz ze swojej A1200.

Power On i ożyła :-]

Ale nie do konca :-[

Efekt jest taki, ze Ami wstaje, migaja sobie kolejne kolory i zatrzymuje sie na bialym i tak sie po prostu bieli. Wspominajac swoje dawne A500 to zaraz za tym bialym pojawiala sie łapka. I teraz nie wiem, czy to efekt braku podlaczonego floppa czy jednak ten sprzet nadaje sie do serwisu/na szrot.

Jak myslicie?
[#19] Re: Odnaleziony sprzet

@rzeznik666, post #18

Biały kolor w self-tescie to:
Wystarczająca do uruchomienia komputera ilość pamięci RAM. Oznacza to, że mamy co najmniej 256 kB Chip RAM oraz, jeśli mamy rozszerzenie pamięci, co najmniej 256 kB Fast RAM. Czasami jednak może określać uszkodzenie U3PAULA, U7_8520, U37, FAT_AGNUS.
[#20] Re: Odnaleziony sprzet

@waldiamiga, post #19

Nie mam zdrowia do tego. Jak ktos jest chetny, to ten sprzet wisi na giełdzie PPA.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem