kategoria: A4000
[#1] Jaka różnica w kostkach pamięci
A więc, jaka jest stosowna różnica poza prędkością pomiędzy pamięciami: TOSHIBA TC514260BJ-70 a TOSHIBA TC514260DJ-60
Oraz przy okazji czy ktoś wie może, czym dokładnie różnią się chipsety: S3Trio64 86C764 i S3Trio64V2+ 86C765 chodzi mi o kompatybilność oraz który z nich jest lepszy, no i czy ten drugi można zastosować np. w CV64 ?

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2013 10:44:05 przez superbonio
[#2] Re: Jaka różnica w kostkach pamięci

@superbonio, post #1

Czyżbyś pisał o mojej karcie?
[#3] Re: Jaka różnica w kostkach pamięci

@superbonio, post #1

Główna różnica to czas dostępu, 60 i 70ns.
[#4] Re: Jaka różnica w kostkach pamięci

@superbonio, post #1

Jak podaje Wikipedia o tu: link do Wikipedii S3Trio64V2+ włącza Filtrowanie dwuliniowe co poprawia wyświetlanie tekstur. Czyli jednym słowem S3Trio64V2+ jest nowszą i lepszą konstrukcją. Następcą po S3Trio64V2+ był S3 ViRGE, oczywiście jeszcze lepszy.

A czy ten nowszy scalak będzie pasował w miejsce starego dokładnie nie wiem, ale podejżewam, że chyba nie.

Dopowiem, że CyberVision 64/3D właśnie ma na pokładzie S3 ViRGE, czyli teoretycznie lepszy procesor graficzny niż CyberVision 64. Jednakże przez to, że CyberVision 64/3D pracuje tylko w trybie Zorro II jest gorsza od CyberVision 64,które pracuje w trybie Zorro III.
[#5] Re: Jaka różnica w kostkach pamięci

@gilban, post #4

CV 64/3D też działa w trybie Zorro III, a różnica polega na tym, że CV64 ma szybszy dostęp do pamięci wideo niż CV64/3D

Opis z Amiga Hardware Database

Ostatnia aktualizacja: 03.06.2013 23:31:02 przez glichtanski
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem