[#1] Kompilator C pod amige 500
Czy jest jakis kompilator c pod amige500 jesli tak to prosze powiedziec jaki i skad go mozn askompinowac.Z gory dziekuje
[#2] Re: Kompilator C pod amige 500

@Asmodeus, post #1

nie baw sie czyms takim pod a500,szkoda nerwow

[#3] Re: Kompilator C pod amige 500

@AmiChris, post #2

to jaka amige polecasz do tego?? i nie ma zadnych kompilatorow na 500?
[#4] Re: Kompilator C pod amige 500

@Asmodeus, post #3

Kompilatory są. A500 się nadaje jak najbardziej. Każda Amiga się nadaje tylko goła bez niczego to ekhm... Musisz mieć HDD, rom3.0 (lub chociaż conajmniej 2.0), lepszy procek 020,030 lub 040, fast, to bybyło przyjemnie. Ten 68000 jest strasznie powolny, nawet w gierkach było to zauważalne...

Ostatnia modyfikacja: 29.01.06 13:44
[#5] Re: Kompilator C pod amige 500

@Asmodeus, post #1

są kompilatory C na A500 - chociażby Aztec C. powinien działać bez HDD, bo mało kto w czasach świetności tej maszyny dysponował HDD.

Ostatnia modyfikacja: 29.01.06 14:11
[#6] Re: Kompilator C pod amige 500

@Asmodeus, post #3

Są jakieś prehistoryczne pewnie gdzieś do dostania... widziałem kiedyś
(w połowie lat 90-tych) dyskietki z lattice... Już wtedy praktycznie
nie do dostania...

[#7] Re: Kompilator C pod amige 500

@Asmodeus, post #1

Jak nieznajdziesz niczego, i jakbys strasznie chicał to mam gdzieś tego Azteca.

[#8] Re: Kompilator C pod amige 500

@Korni, post #7

dzieki musze zaczac szukac tego Aztec C,mam nadzieje ze obejdzie sie bez hdd .........
[#9] Re: Kompilator C pod amige 500

@Asmodeus, post #8

znalazlem wersje Aztec C 3.6 bedzie dobra na amige 500??
[#10] Re: Kompilator C pod amige 500

@Asmodeus, post #3

a moze wolisz w asemblerze :D wtedy trashmone albo asmone beda ok, nawet pod a500 ;).
sprzet to coz albo ktoras z nowych amig(a1,peg)
albo podstawa to a1200 + 30/50mhz lub 040/25 do tego im wiecej ramu tym lepiej min 8 ale tak w sam raz to 16,64 ;)

[#11] Re: Kompilator C pod amige 500

@Asmodeus, post #9

boszz ty chcesz w C bez hdd??sorki ale ja myslalem ze zakazano uzywania stacji dyskow juz

[#12] Re: Kompilator C pod amige 500

@AmiChris, post #11

To że zakazali pod pegazem z morphosem nie znaczy że zakazali wszędzie ;)

[#13] Re: Kompilator C pod amige 500

@MinisterQ, post #12

hehe ja na kalsyku teraz na mosie nie mam stacji i jej nie potrzebuje na grzybie tez,lubie cisze i cichutki szym coolerow :)

[#14] Re: Kompilator C pod amige 500

@MinisterQ, post #12

to prawda, przecież w czasach królowania A500 HDD nie gościł zbyt często w konfiguracjach, nawet u twórców softu... z FDD powinno się udać.
HDD lub druga FDD podniosłaby znacznie komfort, ale dla chcącego nic trudnego :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem