[#1] PS2 simm adapter A3000D
Witam

Zakupiłem takie urządzenie http://retroami.com.pl/product.php?id_product=62 i oczywiście mam problem :) Amiga nie widzi ramu (2x8MB kości te same) . Na płycie ustawiłem zworkę na 1x4M na adapterze zworka ustawiona nie na JP1 . Czy powinienem przestawić coś jeszcze ?

Pozdrawiam
[#2] Re: PS2 simm adapter A3000D

@PrzemasIII, post #1

No dobrze. Nie mam Amigi 3000, ale znając historię Amigi zapytam:

Jakie to są kości? podeślij jakieś zdjęcia. WAŻNE aby nie były EDO. Im będą starsze tym lepsze.

np takie:
[#3] Re: PS2 simm adapter A3000D

@gilban, post #2

darmowe zdjęcia na allegro

Mam takie 2 komplety 2x8MB żaden nie działa

Ostatnia aktualizacja: 20.06.2013 15:47:56 przez PrzemasIII
[#4] Re: PS2 simm adapter A3000D

@PrzemasIII, post #3

I pytanie do posiadaczy takiego adaptera: Czy brakujący pin w U857 to celowy zabieg czy trafił mi się egzemplarz uszkodzony ?
[#5] Re: PS2 simm adapter A3000D

@PrzemasIII, post #4

Widać, że liczba posiadaczy tego adaptera na PPA równa się chyba "0". Ja na Twoim miejscu napisał bym do producenta karty lub sprzedawcy z prośbą o pomoc w rozwiązaniu problemu, a najlepiej zakręcił się za jakąś kartą procesorową, która ma własną pamięć i odpuścił sobie takie wynalazki.

PS. A te kości pamięci to ile razem dają ramu? Może nimi byłbyś zainteresowany ?

Ostatnia aktualizacja: 21.06.2013 10:49:59 przez gilban
[#6] Re: PS2 simm adapter A3000D

@gilban, post #5

Albo rozejrzał się za pamięciami ZIP. Wystarczy odrobina cierpliwości w wertowaniu Allegro i giełdy PPA. Sam z początku byłem tym przerażony, ale okazało się, że dość szybko udało się zgromadzić 16MB, nawet z pewnym zapasem. :)
[#7] Re: PS2 simm adapter A3000D

@gilban, post #5

Kurde nie wiem nie znam się :P Z tego co znalazłem to : link . Kupiłem ten adapter żeby nie mieć problemów z pamięcią :D Razem ze mną ten adapter kupiło kilka osób (sklep retroami) ale widocznie nikt z ppa . . .
[#8] Re: PS2 simm adapter A3000D

@PrzemasIII, post #7

A czy znasz kogoś kto by te pamięci wylutował? W sumie oddać Ci je mogę za darmo. Mi do niczego nie są potrzebne. współpracują z motorolą 68010/12 MHz i ją pewnie sobie zostawię. Lub sprzedam tak jak planowałem.

Szczególnie, że widzę że jesteś też z Warszawy. mam też jakieś stare simy. Można przetestować.

Ostatnia aktualizacja: 22.06.2013 14:30:22 przez gilban
[#9] Re: PS2 simm adapter A3000D

@gilban, post #8

Problem polega na tym, że autor projektu (i producent urządzeń zarazem) nie odpowiada na moje zapytania i emaile, co więcej skasował 100EUR za kolejną dostawę i nie daje znaku życia. Muszę się w końcu zebrać i powędrować z tą sprawą na policję.
[#10] Re: PS2 simm adapter A3000D

@gilban, post #8

Dostęp do serwisu jako taki mam . Jeżeli masz do oddania to z chęcią je przetestuje :)

@ITU: A czy brakujący pin w U857 to normalne ? Jeżeli nie to przylutuje .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem