[#1] Infoplayer/Infochannel
Witam!
Czy ktoś z was może ma pełną instrukcję do programu Infoplayer[możliwe, że jego prawdziwa nazwa to Infochannel]
Albo wie jak poprzez CLI wywołac w nim inny tryb graficzny niż ten co ma standardowo odpalony ?
Albo wie jak wymusić na Amidzę, żeby pod żadnym pozorem nie odpalała tego programu z Interlacem ?
Będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam
[#2] Re: Infoplayer/Infochannel

@neuroup, post #1

Chodzi Ci o Scale Infochannel ?
[#3] Re: Infoplayer/Infochannel

@Norbert, post #2

Możliwe, że to jakiś mały player do Scali. Program ten odpala scrypt tekstowy. Potem mogę wkleić kawałek tego scryptu
Pozdrawiam
[#4] Re: Infoplayer/Infochannel

@neuroup, post #3

Jeśli to skrypt ze Scali to masz w nim zdefiniowaną rozdzielczość w jakiej ma się wyświetlić.

Pozdrawiam
[#5] Re: Infoplayer/Infochannel

@RadoslawF, post #4

Nie wiem czy to skrypt Scali[to znaczy nie jestem pewien na 100%]
Tutaj jest początkowy fragment, nie wiem gdzie można tutaj wpisać mu wymuszenie odpalenia tego w odpowiedniej rozdzielczości

V3.0

MOUSE on
FKEYS on
INTERACTIVE on

EVENT mod.1
SOUND play "ScenaPL:GRAFIKA/WSPOMNIENIA/mod.1" volume 64 pan 0 period 350 loops -1
PAUSE 1
END

EVENT TLO
PICTURE "ScenaPL:GRAFIKA/WSPOMNIENIA/TLO"
WIPE fade bycolor 0 speed 5
TABS 100 200 300 400 500
MARGINS on 32 607
FONT diamond.font 12 20
COLOR 2 1 6 1 1 0 2 1 0 2 5 0 4 4 2
ATTRIBUTES edge remap kerning
STYLE 0 3 4 3 6 1 1 15 3 1 13 0 2 5 1 0 4 4 3
TEXTWIPE superimpose speed 6
TEXT 30 30 "SCENOWY ALBUM"
ATTRIBUTES edge kerning
TEXT 30 52 "MUZYKA DR MIKE"
ATTRIBUTES shadow edge kerning
TEXTWIPE dump speed 1
TEXT 30 74 ""
TEXT 30 96 ""
COLOR 2 1 3 1 1 0 2 1 0 2 5 0 4 4 2
ATTRIBUTES edge kerning
TEXTWIPE superimpose speed 6
TEXT 30 118 ""
PAUSE 8
END

Pozdrawiam
[#6] Re: Infoplayer/Infochannel

@RadoslawF, post #4

Koniec tematu!! Problem rozwiązany dzięki Gorzydze :)

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem