[#1] A500 SLOW na CHIP
Wiam szanownych forrumowiczów !

Jestem posiadaczem mojej ulubionej A500 z KS 2.0 oraz 8MB FAST 0.5MB CHIP i 0.5MB SLOW RAM'u i mam następujące pytanie, a mianowicie czy jest możliwe za pomocą przełączenia odpowiednich zworek na płycie Amigi spowodowanie tego że Amiga pamięć SLOW bedzie traktowała jako CHIP czyli w sumie miałbym razem 1MB CHIP RAM'u. Pamiętam jeszcze za dawnych lat jak kilku znajomych miało właśnie takie przełączniki do pamięci, tyle że nie pamiętam dokładnie czy taką właśnie funkcję spełniały, niestety starość nie radość
Dzięki z góry za pomoc i wszelakie rady !!!

[#2] Re: A500 SLOW na CHIP

@Eduarrdo, post #1

Da się to zrobić na 100%. Opis był w jednym z C&A, na Aminecie znajdziesz: http://de4.aminet.net/hard/hack/a500chip.lha, punkty 13 i 14 (reszta to opis rozkręcenia i skręcenia A500). Powodzenia.

Ostatnia modyfikacja: 30.01.06 11:43
[#3] Re: A500 SLOW na CHIP

@wali7, post #2

Dzięki !!!
Jednak znowu się kłania Aminet i brak umiejętności szukania na nim z mojej strony
oczywiście podany opis działa i mimo że miałem nieco inna płytę w Amidze to sprawa była banalna :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem