[#1] 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów
Czesc,

Wiadomosc do ludzi z Trojmiasta - rozkrecamy razem z Atarowcami cos na ksztalt starej Gieldy Komputerowej - takie Real-life Allegro :)

Start w najblizsza sobote, w centrum gdanska, za ZIELENIAKIEM.

Szczegoly: www.pub-patio.prv.pl lub www.trojmiasto.pl

Przybywajcie! :) Wstep wolny i tanie piwko na miejscu.

Pozdr!
Sachy
[#2] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@sachy1, post #1

Hmmm fajna sprawa, szkoda że nie na Śląsku gdzieś w okolicach Katowic :(. Ja to bym chciał jeszcze dodatkowo oprócz kup/sprzedaj jakieś elementy scenowe, albo konkurs np. dla najlepszego gracza jakiejś gry :D. Ehhh jak ja tęsknię za tamtymi czasami... Życzę powodzenia i mam nadzieję że dopisze wam publika od "Starych" komputerów ;).

Pozdrawiam

Azzorek

[#3] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@Azzorek, post #2

Super!!! postaram sie wpasc

[#4] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@Azzorek, post #2

Fajosko!

Od dawna już szukałem miejsca gdzie można coś kupić ale i pogadać z innymi zbieraczami starych komputerków.Co prawda mieszkam w Szczecinie ale bywam w Gdańsku i uważam że pomysł jest doskonały. Na pewno będę starał się wpaść na następne spotkanie. W lutym niestety nie dam rady
[#5] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@Tomaszek, post #4

No zapraszamy koniecznie wszystkich! Slask i Szczecin jak najbardziej!!!

Jakos stary sceniarz mam w planie by miejsce to (naprawde fajna i tania knajpka - organizuje tam koncerty bluesowe i rockowe) co jakis czas organizowalo chocby nawet male Retro C-Party. Wszystko zalezy od frekfencji (za pierwszym razem pewnie jakas wielka nie bedzie, ale liczymy ze w marcu bedzie sprawa juz dosc dobrze naglosniona).

Zapraszam i pozdrawiam - ja planuje wystawic ze 2 soldne kartony pelne gier i sprzetu! :)

Sachy
[#6] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@sachy1, post #5

Bardzo fajna akcja :) szkoda że w Warszawie nie ma czegoś takiego.

[#7] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@sachy1, post #5

Tylko się za bardzo nie rozpędzaj i "mojej" stacji od małego Atari nie opylaj, bo jak wpadnę do PL to zatłukę :)
[#8] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@sachy1, post #5

Nareszcie cos sie dzieje w Gdansku. Tez tam zajrze. A co za sprzet wystawiasz? Tylko amigowy czy trafia sie jakies rupiecie do PC [np karty dzwiekowe]?

[#9] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@Lorak, post #8

Czesc,

Bede mial pd C=, przez Spectrum, Timex, Atari (w tym duzo na ATARI 2600) SNES (duzo gier), GBC do Amigi CD32 itd...

Bajtki, gry...

Na PC raczej nie - niechcialbym zeby zaraz pojawili sie handlarze zlomem i piraci w grami na DVD - impreza stracilaby klimat.

Tak wiec raczej "NO PC".
[#10] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@sachy, post #9

Był ktoś na spotkaniu ?? Może jakaś relacja ??

[#11] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@twardy, post #10

Czesc,

Na spotkaniu bylo 6 osob wliczajac organizatora - cienko panowie, cienko (przybylym zas dziekuje). Bylo Atari 65XE z wbudowanym HD i USB (jak rowniez projektant tego sprzetu), byl niespotykany w polsce MSX - bardzo zblizony do A500, ZX Spectrum, Timex, SNES itd. Imprezka trwala 2.5 godziny. Zrobilem pare zdjec, moze w marcu wykorzystam.

Teraz co do perspektyw - nastepna proba za miesiac, czyli 1 sobota marca. Jesli nie pojawi sie ok. 20 osob zainteresowanych sprawa, to bedzie to ostatnia gielda w Polsce :) Ze swoimi kumplami moge spotkac sie po prostu w domu, bez potrzeby wozenia sprzetu po miescie.

Takze zapraszam - od was zalezy czy bedzie kwiecien, czy nie.

Pozdr.
Sachy
[#12] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@sachy, post #11

Siory wyśle dla poprawienia frekwencji, w Gdańsku studjują . Odpalcie Superfroga i Lost Vikings to na stowke przybiegną :), a i jeszcze Panga - nie moglem bestii od amigi oderwać kiedys :D

Ostatnia modyfikacja: 06.02.06 14:15
[#13] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@Fazior, post #12

Spoko, przytargam CD32 i beda gierki :)

Widzicie panowie? Nawet laski mozna na Amige jeszcze rwac! :)
[#14] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@twardy, post #10

Byłem i jak na początek to całkiem fajnie. Nie jest to klimat ze starego "Żaka" (bo nie o to chodzi), ale początki są trudne. Osobiście miałem w planie przytaszczyć moją "przyjaciółkę", ale padł mi monitor. Więc na następne spotkanie będę zwarty i gotowy. :D

PS. Mile zaskoczyło mnie spotkanie z autorem SIO2IDE. Oby takich dobrych rodzimych pomysłów było jak najwięcej. Mamy przecież zdolnych ludzi w Polsce. I zaznaczam, że nie jestem uczetnikiem wojny Atari vs Commodore. Moim pierwszym komputerem był ZX Spectrum.

[#15] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@Thaddeus, post #14

czy w trojmiescie planowana jest jeszcze taka imprezka w najblizszym czasie?

[#16] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@sachy, post #13

To moze jednak cos jeszcze zorganizujemy. Przywioze jeszcze wiecej starego sprzetu, tylko wykurze pajaki.
[#17] Re: 3miasto: rusza Gielda Starych Komputerów

@player_sct, post #15

Kiedyś już gdzieś na forum pisałem, że mam dostęp do lokalu w centrum Gdańska z netem. Lokal jest mały, ale na spotkania się nadaje.
Jeżeli znajdzie się więcej zainteresowanych (info na maila) to może zdecyduje się coś zorganizować.

Pozdrawiam.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem