[#1] a604n / a604
Laickie pytanie.
Czy jest sens kupować wersje z RTC? Do czego to mi się przyda?
[#2] Re: a604n / a604

@wilkwcieniu, post #1

Jak chcesz mieć aktualny czas w systemie to myślę, że warto.
Przyda się np. przy zapisywaniu różnego rodzaju tworzonych dokumentów czy innych ADF`ów/DMS`ow i ich późniejszym odszukaniu właśnie po dacie.
[#3] Re: a604n / a604

@wilkwcieniu, post #1

Do bujania się z bateryjką za jakiś czas.

Jeśli nie masz zamiaru używać tej Amigi do neta ani produkować na niej jakiś danych, to możesz sobie ten dodatek darować.
[#4] Re: a604n / a604

@Daclaw, post #3

powiedzmy, ze net wcześniej czy później okaze się atrakcyjny. RTC jest do tego niezbędny?
[#5] Re: a604n / a604

@wilkwcieniu, post #4

Zegar nie jest niezbędny ale bywa przydatny.
Teoretycznie mając Amigę podpiętą do internetu możesz pobrać datę i godzinę z jakiegoś serwera, na pewno działa to na A1200 i A4000 z Miami, czy zadziała za A600 z AMiTCP nie wiem, nie sprawdzałem.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem