[#1] FMSynth - pełna wersja (registered)?
Witam jak w tytule. Szukam tego programu ale w pełnej wersji. Na Aminecie jest tylko shareware (wersja 3.7 i chyba najaktualniejsza), który ma ograniczenie w postaci zablokowania opcji save przez co zabawa traci sens.

Dla niewtajemiczonych jest to programowy syntezator bazujący na syntezie FM podobnie jak np. Yamaha DX7 (też działa na sześciu operatorach). Dźwięki mogą być polifoniczne, monofoniczne, a sam program ma bazę prawie 300 gotowych presetów filtrów itp. Wśród nich są naprawdę fajne brzmienia, np. "Analogy3" - bardzo fajnie się gra "What is Love" Haddaway'a. Skoro piszę "gra", to oczywiście program współpracuje z amigowym interfejsem MIDI, niestety w danej chwili dostępnych jest tylko pięć oktaw, ale chyba to nie dziwi. Ja bawię się programem na A500+ i daje radę :) . Tylko ten brak możliwości zapisu wykręconego brzmienia ... :( .

Pisałem do autora programu na dwa czy trzy różne e-maile, które znalazłem, ale zero odpowiedzi :( . Christian Stiens wsiąknął jak kamfora . Na zagranicznych forach jeszcze nie szukałem, ale czytałem gdzieś, że jakiś Kanadyjczyk też bez skutecznie szuka pełnej wersji lub możliwości kupienia tego programu.

Pozdrawiam,
[#2] Re: FMSynth - pełna wersja (registered)?

@Azzorek, post #1

Nie wiem czy to jeszcze ważne, ale całkiem niedawno na AmigaFuture jest pełna wersja FMSynth 3.5. Klucz ten działa z wersją 3.7.
[#3] Re: FMSynth - pełna wersja (registered)?

@cholok, post #2

Wow! Wygląda na to, że to prawda . Teraz zbieram się na SACP, ale jak wrócę sprawdzę czy wszystko działa jak trzeba. Kurdę już nie mogę się doczekać :).

Wielke dzięki cholok za tego newsa!

Azz
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem