[#1] Amiga artykuł na Onecie
[#2] Re: Amiga artykuł na Onecie

@Art, post #1

Przecież to nie AmigaINC została kupiona tylko Amiga Games Inc. O ile wiem to nie to samo
[#3] Re: Amiga artykuł na Onecie

@Art, post #1

O tym samym na WP i dobreprogramy.pl
[#4] Re: Amiga artykuł na Onecie

@Art, post #1

Większość serwisów w PL podawała takie informacje 9.07.2013, anglojęzyczne serwisy wcześniej i to bez wielkich nagłówków "AMIGA ZOSTAŁA SPRZEDANA". Większość także podawała że chodzi o Amiga Games Inc... ale przecież to Onet.pl ...

Ostatnia aktualizacja: 11.07.2013 11:14:50 przez Raybeez
[#5] Re: Amiga artykuł na Onecie

@Art, post #1

Gotcha journalism
[#6] Re: Amiga artykuł na Onecie

@Art, post #1

To jakaś bzdura, od kiedy prawa do jakiegoś sprzętu uprawniają automatycznie do jego oprogramowania, to tak jakby sony automatycznie zyskiwałoby prawa do użycia i modyfikacji tytułów gier wydanych na ich konsolę.
[#7] Re: Amiga artykuł na Onecie

@rafgc, post #6

Microsoft posiada prawa do Halo, choć producentem jest Bungie. Sony posiada prawa do Wipeouta, choć producentem było Studio Liverpool.
[#8] Re: Amiga artykuł na Onecie

@rafgc, post #6

A to nie o to chodzi ?
o prawa do tego :
link
link2

Ostatnia aktualizacja: 12.07.2013 12:11:55 przez Dorian3d
[#9] Re: Amiga artykuł na Onecie

@lda, post #7

Ale z automatu nie dostaje się prawa kupując markę jakiegoś sprzętu do oprogramowania. Sony i Microsoft de facto stosowali praktyki podchodzące pod monopolistyczne, jak ktoś chciał zrobić coś na ich sprzęt, to musiał zgodzić się na ich warunki. Tutaj jest inaczej. Kto jest właścicielem tytułu zależy od podpisanych umów między producentem, a ew. wydawcą lub kimś innym. Nie wiem jakie portfolio miała ta firma, ale wydaje mi się, że np. Wormsy pokazane w artykule należą do Team 17.
[#10] Re: Amiga artykuł na Onecie

@flops, post #9

A może ktoś kupił tylko prawa do gier a nie do samej marki. Przyznam, że tytuł mnie też zwiódł w pierwszej chwili.
[#11] Re: Amiga artykuł na Onecie

@Art, post #1

link o A.G.I.

a tu rzekoma ich pozal sie boze strona

buuu!
[#12] Re: Amiga artykuł na Onecie

@selur, post #11

I wzmianka:

" On July 8, 2013, Amiga Games Inc. announced that it had entered into an agreement to be acquired by Writers’ Group Film Corp. (OTCQB: WRIT) a Los Angeles-based content distribution company. "
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem