[#1] CDTV - SCSI Toms Interface
Witam mam maly problemik, kumpel wymontowywujac SCSI interface oderwal kabalek (ten jedyny niebieski), i nie wiem teraz gdzie przylutowac, jezeli ktos by mogl pomoc i zamiesc jakas wskazowke gdzie ten kabelek nalezy wlutowac. Ten sam problem mam z Elbox 2MB Fastu, nie mam pojecia gdzie mam te dwa kabelki wlutowac.
Dzieki za kazda wskazowke:)

Moj Konfig:

Amiga CDTV
Interface SCSI Toms
Elbox 2MB Fast
CDTV-Rom ver2.30
Kickstart 3.1
SuperDenis (z A3000)
Genlock CD1301
DCTV (ver oryginalna)
Karta Graficzna Graffiti
Procesor mc68010

Do DCTV i Graffiti trzeba mi jeszcze monitorka:) ale to w przyszlosci. Chetnie skontaktuje sie z osobami o podnym konfigu lub w ogole z uzytkownikami CDTV.

[#2] Re: CDTV - SCSI Toms Interface

@neoCDTV, post #1

Ja raczej Ci nie pomoge w tej sprawie. Chcialem tylko zapytac o jedna rzecz.
Widze ze masz CDTV-ROM w wersji 2.3 . Czy moglbys powiedziec jakie sa w nim roznice
w stosunku do 1.0?
[#3] Re: CDTV - SCSI Toms Interface

@Phibrizzo, post #2

Najwazniejsze to chyba to ze moge uzywac kosci rom (16bit) do wersji 3.1 bez zadnych przejsciowek, i ponoc zostal wyeliminowany jakis problem z cdrom, ale jaki dokladnie nie wiem (cos wpolnego z czytaniem niektorych formatow). Jest natomiast pewien problem uzywajac nowych CDTV-Romow (2.30), jezeli uruchamia sie amisie bez stacji dyskietek to logo cdtv wyswietla sie w czerwonym (paskudnym) odcieniu (choc niezawsze), natomiast po wejsciu w opcje lub cdplayerka kolory sa ok, po wyjsciu natomiast tez wracaja do normy. I jezeli sie nie ma twardziela to amisia czekajac na cd lub dyskietke robi co jakies 15-20s reset. Natomiast jezeli sie wystartuje cokolwiek bez roznicy czy to cd , df0 czy hdd reset nie wystepuje. Mam nadzieje ze troszke zaspokoilem ciekawosc.
Pozdro

[#4] Re: CDTV - SCSI Toms Interface

@neoCDTV, post #3

Kurcze wlasnie sam znalazlem zdjecie na amiga resource tego mojego kontrolera i problem uklad 100% ten sam ale nie ma kabelka??!!, no rece opadaja to po co mi ten kabelek??

[#5] Re: CDTV - SCSI Toms Interface

@neoCDTV, post #4

Alez Ty masz wspaniale wypasiona CDTV.. Mozna gdzies poczytac o tej karcie Graffiti?

Co do kabelka - także nie mam. Moze silna lupa pozwoli Ci znalezc miejsce, z ktorego moglo sie to urwac? Jakies zadry cyny, kawalki oslony kabla, wystajace resztki drutu..

[#6] Re: CDTV - SCSI Toms Interface

@Skotos, post #5

Big Book of Amiga Hardware polecam, jest opis graffiti.
[#7] Re: CDTV - SCSI Toms Interface

@Skotos, post #5

Ach dziekuje:) jezeli chodzi o wypasienie:) ale kurcze mi sie ostatnio chyba uklad 8520 sfajczyl bo stacja nie dziala, wlasnie czekam na zapasowe czesci, z tym patrzeniem na kontroler juz probowalem jest jeden potencjalny kandydadat ale nie chcial bym spalic kontrolerka, bo jest ciezko dostepny:(, a z tym wypasieniem to planuje mu jeszcze jakies turbo wlozyc, poluje na 030/28Mhz moze 030/40 ale jak sie znudzi czekanie to tez 030/14 bede musial sie zadowolic a z czasem jeszcze MAS i mozna uzywac:D:D:D:D
a tu strona producenta: http://siliconsonic.de/indexe.htm karty graficznej, choc ta jest tez ciezko dostepna, a jezeli chodzi o moj konfig to jeszcze trzeba to wszycho do kupy pozbierac: znaczy hdd, moniotor do Graffiti i DCTV, bo poki co to tylko udalo mi sie sfajczyc tv (naszczescie byl stary).
Pozdro

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem