kategoria: A600
[#1] A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .
Wiam pytanie jak w temacie tylko prosze mi nie pisać żeby dokupić więcej pamięci . Mam Ami 600 piggiem karta CF 4giga wb 2.1 whd 16.8 i chciałbym odpalić mortal kombat lup prince of persia .
Z czasem rozbuduje ją jeszcze ale na dziń dzisiejszy musi mi wystarczyć taka konfiguracja jaka jest .
Mam kilka starych dyskietek wiem że jest możliwość nagrać plik mdf na dyskietke w ami to teżjest jakieś rozwiązanie dla gier które nie odpalają sie przez WHDLoader.
Mam jeszcze jesno pytaanie chciałbym zainstalować jakiś emulator na Amidze np comodore ,atari, lub spectrum.
[#2] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@LESZEK75, post #1

Prince miał instalator.

Możesz odpalać gry bez ładowania WD ale to nie daje gwarancji odpalenia gry z WHDLOAD.
[#3] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@LESZEK75, post #1

Prince of persia powinien ci uruchomić się pod whdload, a mortal kombat być może się uruchomi, jeśli nie to pozostają dyskietki, mk2 być może też pójdzie, ale powinna to być wersja zainstalowana pod 1MB.

Tu masz listę emulatorów na Amigę: http://www.zophar.net/amiga-emulators.html, z tym, ze jeśli cokolwiek będzie płynnie na 7MHz to być może na emulatorze spectrum albo atari 2600.

Ostatnia aktualizacja: 13.07.2013 21:56:36 przez rafgc
[#4] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@rafgc, post #3

Właśnie o coś takiego mi chodziło dziękuje za link jutro będe to sprawdzał , słyszałem że można odpalić gry z whd bez wb ale nie wiem jak to zrobić , na winuae ok 30% gierek działa na ustawieniuch jak na mojej ami ale w realu z amigą ten procent działających gier jest znacznie mniejszy . Nawet po ustawieniu WB na 2 kolory .
[#5] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@LESZEK75, post #4

Ustaw jak najmniejszą rozdzielczość (320x200) w dwóch kolorach i ikonę wyrzuć na pulpit, aby nie otwierać zbędnych okien.

Oczywiście w S-S żadnych wodotrysków nie uruchamiaj.
[#6] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@11111olo, post #5

Ustaw jak najmniejszą rozdzielczość (320x200)

Sprobuj to zrobic na A600 z kick2.x 11111olo i napisz o wyniku

ps.
Najlepiej uzyc TinyLauncher do uruchamiania gierek przy malej ilosci RAM

Ostatnia aktualizacja: 14.07.2013 12:23:48 przez Norbert
[#7] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@Norbert, post #6

Gra się włącza, oczywiście strasznie przerywa, ale da się przeżyć ;)

Chcesz to wrzucę film na YT.

Rozdziałka 640x200 i 2 kolory.
[#8] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@11111olo, post #7

To ze da sie uruchomic gry whdload na A600 z 2MB (640x200) to ja wiem, nie musisz mi pokazywac

ustaw 320x200 , o ktore polecales poscie wczesniej
[#9] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@Norbert, post #8

Nie da się ustawić 320x256 jak na A1200 i niepotrzebnie się czepiasz, czy może chcesz coś udowodnić?

Nie sprawdziłem tego zanim napisałem ale nie zmienia to faktu że od początku o tym wiedziałeś i celowo to ciągnąłeś:(
[#10] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@11111olo, post #9

A widzisz.
To jaka jest pomoc z twojej strony, jesli podanej propozycji nie sprawdziles ze nie dziala na A600.
Od razu wprowadzasz w błąd.
Pomagaj, nie utrudniaj.

ps.
Na mala ilosc pamieci najlepszy jest TinyLauncher
[#11] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@Norbert, post #10

Tak, wprowadziłem nieświadomie w błąd, ale nawet mało rozgarnięta osoba by wiedziała że chodziło mi o najniższą dostępną rozdzielczość.

Sprawdziłem i gra działa więc nie pisz że nie sprawdziłem.
[#12] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@11111olo, post #11

Nie sprawdziles ze nie da sie ustawic 320x200 i to jest tematem sprawy.
320x200 to najnizsza rozdzielczosc NTSC dostepna w Amidze
Informacje ze whdload dziala na 2MB mozna znalesc na sieci czy na forum ppa.
[#13] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@Norbert, post #12

Już napisałem że się nie da i po co dalej to ciągniesz?
[#14] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@Norbert, post #6

Pobrałem ten programik TinyLauncher ale nie wiem jak mam go skonfigurować może ktoś podać jakiś opis
[#15] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@LESZEK75, post #14

TinyLaucher to "odpalarka" instalek whdload oraz dem/gier plikowych
Oczywiscie musisz miec juz gotowe srodowisko do pakietu whdload ( gotowe instalki, obrazy kickstartow oraz sam whdload)
Po uruchomieniu TL pod klawiaszem H masz HELP
Najlepiej poczytaj to:
http://ohmygibs.free.fr/ohmygibs/TinyLauncher.html
[#16] Re: A 600 pamięć 2 mega jak odpalić więcej gier w WHD .

@Norbert, post #15

Widziałem tą strone ale nie wiem jak ustawić SYSINFO WHDLoad odpala mi gry mniejsze niż 1 mega WB czyst cztery kolory rozdzielczość standardowa .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem