[#1] Amiga z piecem przez serial
Witam!

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z łączeniem Ami z piecem przez kabel? Konkretnie chodzi o "niewidzenie się" obu kompów. Próbowałem zarówno TwinExpressa jak i Pc2Ami - bez rezultatów. Jeżeli ktoś ma ochotę przekazać mi jakieś konkrety to będę wdzięczny :)

sagrael
[#2] Re: Amiga z piecem przez serial

@sagraelski, post #1

Czy masz sprawny serial w Amidze?
Jaki system uzywasz w Amidze i pececie?
Jakiego nullmodemu uzywasz? (ile jest kabelków :) )
[#3] Re: Amiga z piecem przez serial

@Norbert, post #2

Hej!

Przede wszystkim dzieki za odpowiedź. Z samym połączeniem już się uporałem, ale mam jeszcze jedno podstawowe pytanie: jak przyśpieszyć transfer??? Bo idzie to fatalnie wolno!!! Używam program Pc2Ami gdzie pecet jest slave'm. Korzystam na Amidze ze standardowego serial.device ale czy podmienienie go na inny coś by dało? (np. baud-bandit.device) Daj znać jeśli możesz pomóc - będę wdzięczny!

Regards!

Sagrael (sagrael@xql.pl)
[#4] Re: Amiga z piecem przez serial

@sagraelski, post #3

Temat bumerang. Nie pierwszy i nie ostatni raz powraca.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem