kategorie: A500, A600
[#1] Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?
Cześć. W tym temacie chciałbym sie zapytać, jaki odtwarzacz modów byście polecili użytkownikom A500(A500+)/A 600? Ma być mało pamięciorzerny. Ja narazie używam Directory Opusa i "play" w nim. Zzera 300kb chipa, ale po zamknięciu je oddaje :)
Pozdrawiam, RedstonecraftPL język
[#2] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@redstonecraftpl, post #1

HippoPlayer
[#3] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

Zależnie od konfiguracji kompa. W Twoim przypadku raczej pchełki typu BananaPlay, czy SmartPlay. Ten drugi całkiem nieźle działał mi na A600.
[#4] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #2

hippek mi si wywala.
pzdr, redstonecraftpl język
[#5] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@redstonecraftpl, post #4

Był taki program SnoopDos co uruchomiony w tle śledził różne operacje w systemie np te dyskowe i pozwalał skapnąć np z powodu braku jakiego pliku i w jakim katalogu coś nie działało. Przecież Hipek to nie egzotyka i powinien chodzić na A600. Sam kiedyś przygotowywałem go na butującym dysku dla kolegi z A600 bez twardziela.
[#6] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@ZbyniuR, post #5

Wywala się w ogóle, czy po odpaleniu modułu? Może preferencje należy zweryfikować pod dany konfig. Poczytać dokumentacje itd.
[#7] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

link
This is a little demonstration of my 1MB, 7Mhz Amiga 600 running through the new S-Video adapter from

Ostatnia aktualizacja: 17.07.2013 20:01:44 przez Dorian3d
[#8] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@mccnex, post #6

Wywala się wogóle. Nie zostawia żadnego komunikatu :)
[#9] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@Dorian3d, post #7

Dorian, co ty tak po angielsku? :)
język
[#10] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@redstonecraftpl, post #8

Spróbuj go pobrać ponownie z np. innego źródła.
[#11] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@mikser, post #10

j/w, HippoPlayer.

Też mi się wieszał na A600, po czym ściągnąłem jeszcze raz i zadziałał bez problemu ;)

Uruchamiasz z dyskietki, dysku, CF-ki?
[#12] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@redstonecraftpl, post #4

[#13] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@rafgc, post #12

Sprawdziłem przed chwilą Hippoplayer z Aminetu:

Hippoplayer

Działa idealnie na Amidze 500+ z AmigaOS 2.1 (info w moim podpisie). Przy odsłuchu modułu 188kB "wziął" 200kB Fast RAM.

Warto pobrać tę wersję bo ma usunięte jakieś bugi, które pojawiały się podczas użytkowania na motorolach 68000.

Pozdrawiam,

Azzorek
[#14] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@Azzorek, post #13

Hippo, działa bardzo fajnie na 2MB A600. A z xpk już w ogóle :)
[#15] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@AceMan, post #11

Wb uruchamiam z dysku. Wkladam karte CF(przez PCMCIA) i tam na karcie mam hipka.
[#16] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@QkiZ, post #14

Podepnę się

Na mojej konfiguracji (CD32, 8MB FAST, HDD) poszukuję najlepszego programu do MIDI i jakiegoś który odtworzy moduły większe niż dostępna pamięć CHIP. Mam takie perełki po kilka MB każdy i żaden z moich odtwarzaczy nie "ugryzie" większych niż 1,5MB.
[#17] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

Na płytce SceneXplorer jest program o nazwie Playerek. Myślę że to ciekawa alternatywa dla osób oszczędzających chip ram.
[#18] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@Romlen, post #16

HippoPlayer bez problemu odtwarza wieksze modki niż pamięć CHIP, trzeba oczywiscie przestawić sobie opcje odtwarzania z fastu w preferencjach
[#19] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@BULI, post #18

Jak wyzej. Tylko HippoPlayer +tweaking.
[#20] Re: Najlepszy odtwarzacz mod'ów - Który wg. was?

@F7sus4, post #19

Ok, a dokładniej? Jakaś opcja, czy może coś więcej?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem