[#1] [Simple Mail] kolumny NListview
Pamietam, że w YAMie to mnie nie gnębiło, a w SM od zawsze.
Problem polega na tym, że listview od SM (główne okno, lista wiadamości) uparcie zmienia szerokość kolumn, jak jej się podoba. zawsze przy starcie zmniejsza mi szerokość kolumn we wszystkich katalogach SM oprócz Incoming. Ten katalog jest domyślnie wyświetlany przy starcie. A gdy kliknę sobie później na którys z pozostałych, to kolumny "Od", "Do", "Temat", "data" są tak pozwęrzane, że nic nie można przeczytać. Ciągle muszę się bawić w korygowanie tego. Nie idzie tego jakoś zapisać? Albo, żeby SM dopasowywał szer. kolumny do najdłuższego stringu? Wiem z autodocow MUI, że np. zwykła standardowa Listview ma taki atrybut, więc i pewnie NListvie tez go ma. Może autorzy SM go nie wykorzystali?
[#2] Re: [Simple Mail] kolumny NListview

@R-Tea, post #1

Można zapisać szerokość, ja jakoś zapisałem i działa ;) Już nie pamiętam czy to kwestia zapisania ustawień MUI czy opcji zapisu ustawień programu, ale na pewno któraś z tych ;)

[#3] Re: [Simple Mail] kolumny NListview

@grxmrx, post #2

Jaką masz wersję NList.mcc?
Dostałem cynk od Szamana, że miał taki sam problem i pomogła zmiana NList na starszą wersję. Nowa ma chyba taki bug. Zmienił v0.97 na 0.96, tylko że to na OS4. Patrze teraz na klas mui i mam NList v20.116 [MOS/PPC] (31.07.2005) więc nie mogę siłą rzeczy zmienic wersji 0.97 gdy takiej nie mam :) To jakaś mosowa kompilacja biegnąca u autora G. Massona własną drogą? Nie ma jednolitej nuemracji? Ale chyba nie bo w archiwum z OS3.9 też mam wersję 20.116 (?!)

Ostatnia modyfikacja: 06.02.06 17:53
[#4] Re: [Simple Mail] kolumny NListview

@R-Tea, post #3

Przynajmniej ja nie musze dawać cynku tylko normalnie odpowiadać :)

Wersja:
NList.mcc 20.116 [MOS/PPC] (31.07.05)
Copyright (c) 2001-2005 NList Open Source Team

Moim zdaniem nie chodzi tu o wersje NList.

[#5] Re: [Simple Mail] kolumny NListview

@grxmrx, post #4

Ja mam wersje 20.115 (16.12.2004)G.Massona i u mnie jest OK . Wczoraj sciagnolem sobie nowsza wersje SM 0.29 i jest narazie WPORZO . Pozdro

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem