kategoria: A600
[#1] A600 - różnice w rewizjach płyt
Czy ktoś z Was orientuje się jakie były różnice w rewizjach płyt montowanych w A600?
Dotychczas spotkałem się z:
- rev 1.3 (JUNE BUG), kick 37.300
- rev 1.5, kick 37.300
- rev 2.0, kick 37.350

Płyty różniły się "kosmetyką" czy kolejna rewizja wprowadzała istotną modyfikację / zmianę?

Ostatnia aktualizacja: 23.07.2013 11:23:16 przez dominiqr
[#2] Re: A600 - różnice w rewizjach płyt

@dominiqr, post #1

Według Amiga Hardware Database rewizja 2.0 różni się Gayle'em. Poza tym widzę, że właściwie zmiana dotyczy kickstarta, pewnie ścieżki też są inaczej poprowadzone.

Stawiam na to, że gdyby te płyty znacząco się czymś różniły, to internet by o tym huczał :)

EDYT: porównaj sobie zdjęcia z tej strony, co Ci podałem. Widać jak byk, że to tylko kosmetyka.

Ostatnia aktualizacja: 23.07.2013 16:46:41 przez teh_KaiN
[#3] Re: A600 - różnice w rewizjach płyt

@dominiqr, post #1

Miałem kiedyś A600 z dodatkowym scalakiem pod Gayl'em. Widywałem też płyty już bez tego układu, ale były pozostawione miejsca lutownicze. Teraz w A600 rev.2D nie ma nawet śladu po tamtym scalaczku.
[#4] Re: A600 - różnice w rewizjach płyt

@TUPCOM, post #3

[#5] Re: A600 - różnice w rewizjach płyt

@TUPCOM, post #3

A ja taką nawet mam i mam jeszcze jakąś, gdzie Motorola jest w podstawce, a w innych jest lutowana. Coś więcej powiem jak będę w domu.
[#6] Re: A600 - różnice w rewizjach płyt

@ExciterELB, post #5

Tu jeszcze jedna wersja. Płyta w wersji 1, a układu nie ma, za to jest 5 mostków. Gayle już w wersji 02. W wersji 01 występował w parze z układem. Mostki usunięto w wersji 1.5.

https://amiga.resource.cx/photos/photo2.pl?id=a600&pg=1&res=hi&lang=en

Ostatnia aktualizacja: 02.04.2025 18:37:35 przez seng164
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem