[#1] Instalowanie gier i programow na amidze 1200
Witam mam sytem workbench 3.0 i nie wiem jak uruchomic gry i programy na niej tzn. format adf i iha.Mam juz to na dysku w amidze tylko jak to uruchomic??Prosze o pomoc
[#2] Re: Instalowanie gier i programow na amidze 1200

@magdalms, post #1

Przenieś zawartość ADF-ów na dyskietki i uruchamiaj lub zainstaluj grę na dysku z jej własnego installera (o ile posiada) lub przy pomocy WHDLoad (o ile to oryginał).
[#3] Re: Instalowanie gier i programow na amidze 1200

@mailman, post #2

No mialem na dyskietkach i nic sie nie uruchamialo a z jakiego installera mam skorzystac??Nie mam nic takiego??
[#4] Re: Instalowanie gier i programow na amidze 1200

@mailman, post #2

a lha najprościej rozpakujesz:
lha x nazwa_archiwum.lha
resztę komend: lha ?

a tak pozatym RTFM :)

[#5] Re: Instalowanie gier i programow na amidze 1200

@Prince, post #4

A gdziete komendy mam wpisywac??

Sory ze takie proste pytania zadaje ale tak to jest jesli przesiada sie z pc na amige:D
[#6] Re: Instalowanie gier i programow na amidze 1200

@magdalms, post #5

Wciśnij Prawy Przycisk Myszy, na górze ekranu otworzy Ci się menu. Trzymając PPM najedź na Workbench, wtedy rozwinie Ci się dodatkowe menu w którym wybierz Ececute command (jeśli system masz po angielsku) lub Wykonaj polecenie jeśli system masz po polsku. Otworzy Ci się takie okienko w którym możesz wpisywać komendy (tak jak w DOSie). Możesz teraz wpisać np: dir aby sprawdzić zawartość aktualnego katalogu. Możesz też przejść do trybu Dos wpisując cli i tam pisać komendy.

[#7] Re: Instalowanie gier i programow na amidze 1200

@magdalms, post #3

No mialem na dyskietkach i nic sie nie uruchamialo a z jakiego installera mam skorzystac??Nie mam nic takiego??

Miales na dyskietach programy, czy plik ADF?
[#8] Re: Instalowanie gier i programow na amidze 1200

@Andrzej Drozd, post #7

Mam na dysku pliki adf i lha
[#9] Re: Instalowanie gier i programow na amidze 1200

@magdalms, post #8

OK, to aby rozpakowac plik .lha wpisz z cli:

c:lha x dysk:nazwapliku.lha ram:

(gdzie dysk: to sciezka dostepu do paczki .lha), archiwum zostanie rozpakowane do ramu

Gdy juz otrzymasz obraz dyskietki .ADF, to trzeba go przeniesc na dyskietkie. Mozna zrobic to np. za pomoca programu adf2disk (jest na Aminecie).

adf2disk dysk:nazwapliku.ADF VERIFY
[#10] Re: Instalowanie gier i programow na amidze 1200

@Prince, post #6

A jak chcesz np. gierki bez problemu uruchamiać z dysku to proponuję tak:

1. Zainstaluj program WHDLOAD.
2. Wejdź na stronę : (adres usunięty)
i ściągnij sobie gry w wersji właśnie WHDLoad i skopiuj na dysk.
3. Teraz wystarczy kliknąć na grę i się uruchomi :):)

[#11] Re: Instalowanie gier i programow na amidze 1200

@bastan, post #10

Ta strona, to jest legalna wogóle, polecam BTTR, tego mailman niewytnie na pewno :) http://www.back2roots.org/News/
Znam lepsza od Ancient, ta jest słabizna. Polecam pościągać gier z PPA. Jest tu legalna wersja XtremeRacing :)

Ostatnia modyfikacja: 09.02.06 22:54
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem