[#1] DCTV Pal, 68010
Witam,
czy ktos moze posiada dyskietki instalacyjne dla DCTV wersja Pal, bo moje dyskietki (zanim dotart moj HDD) odowily posluszenstwa. Na necie znalazlem tylko wersje NTSC. I moze jeszcze dyskietke instalacyjna dolaczana do procka 68010. Pozdro

[#2] Re: DCTV Pal, 68010

@neoCDTV, post #1

W swojej CDTV sam zainstalowalem procek 68010. Udalo mi sie go kiedys dostac na gieldzie w Krakowie.
Jednak nigdy nie slyszalem o jakiejs dyskietce ze specjalnym oprogramowaniem dla tego procesora.
Wiem ze sprawia on pewne klopoty z niektorymi programami i dlatego powstal jeden programik ktory
powinno sie uruchomic np w trakcie wczytywania systemu ale po jego uruchomieniu nie zauwazylem zadnej roznicy.
Program ten byl kiedys dolaczony do C&A na ktoryms dysku PD. Lecz jak sie nazywal juz nie pamietam.
Jakby co to moge przeszukac ta literature bo mam tego troche.

Tak przy okazji, czy ktos wie dlaczego gra Cytadela nie chce sie uruchomic tylko na 68010?
Na innych procesorach z rodziny 68k dziala bez problemu. Dziwne...
[#3] Re: DCTV Pal, 68010

@Phibrizzo, post #2

emugel ??
albo decigel !!

Ostatnia modyfikacja: 11.02.06 01:00

http://de4.aminet.net/util/boot/Decigel.lha

Ostatnia modyfikacja: 11.02.06 01:19
[#4] Re: DCTV Pal, 68010

@DiloN, post #3

Witam ja do swojego 68010 dostalem dyskietke, tyle tylko ze ma bledy i nie wiem nawet czy to wina mojej stacji dyskietek czy moze dyskietka po prostu padziocha. Jak uda mi sie ja odczytac to gdzies zamieszcze zawartosc.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem