kategoria: A500
[#1] Amiga 500 + CD-ROM SCSI = CDTV???
Witam!

Przepraszam jeśli pytanie jest głupie, albo gdzieś było ale nie znalazłem.

Mam A500 z CD-ROMem jak w tytule i CacheCDFS. Czy jest jakiś program do odpalania gier dla CDTV? Mam jakiś CD edukacyjny na CDTV i on normalnie odpala się z Workbencha, ale np. Demo disk dla CDTV już nie ma żadnego launchera?
[#2] Re: Amiga 500 + CD-ROM SCSI = CDTV???

@qntos, post #1

Amiga CDTV jest w stanie być Amiga 500 ale nie na odwrót.
[#3] Re: Amiga 500 + CD-ROM SCSI = CDTV???

@Drupi77, post #2

No jak to nie ? Ja miałem A500 która działała jak CDTV .
[#4] Re: Amiga 500 + CD-ROM SCSI = CDTV???

@PrzemasIII, post #3

No dokładnie, A570 zamienia chyba a500 w CDTV......
[#5] Re: Amiga 500 + CD-ROM SCSI = CDTV???

@qntos, post #1

Musiałbyś sobie zrobić taką dyskietkę jak to robią do bootowania z karty CF na PCMCIA w A600, tylko z sterownikiem do CD-romu i assignami do CD0:. Powinno ruszyć większość produkcji jeśli starczy RAMu.
[#6] Re: Amiga 500 + CD-ROM SCSI = CDTV???

@qntos, post #1

AsimCDFS emuluje CD32 i CDTV
[#7] Re: Amiga 500 + CD-ROM SCSI = CDTV???

@PrzemasIII, post #6

Też mi się wydawało że w AsimCDFS była ikonka CDTV emulator czy coś takiego. Niestety w CacheCDFS (którego wolałbym nie zmieniać) jest tylko do CD32 i ze względów oczywistych nie działa :P
[#8] Re: Amiga 500 + CD-ROM SCSI = CDTV???

@rafgc, post #5

A po co robić dyskietkę? Czy na A500 nie działają ramdyski z których można bootować?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem