kategoria: Sprzęt
[#1] Amiga 1000 problem z uruchomieniem
Witam, dostałem od kumpla Amige 1000, wyciągnął ją z piwnicy po kilkunastu latach. Przyniósł mi ją do domu, podłączyliśmy do monitor, wentylator od zasilacza się kręci, pojawiła się dyskietka, więc działa. Rozebrałem ją na części ponieważ była strasznie brudna. Wyszorowałem pięknie obudowę i złożyłem w całość. Podłączam pod monitor i lipa. Zasilacz się kręci ale obrazu już nie ma. Nie mam pojęcia co się stało. Wydaje mi się że skręciłem wszystko tak jak było. Od czego należało by zacząć sprawdzanie, co mogło się stać?
[#2] Re: Amiga 1000 problem z uruchomieniem

@banan666, post #1

Zasilanie do płyty podłączyłeś? ;)
[#3] Re: Amiga 1000 problem z uruchomieniem

@banan666, post #1

Kurcze, też bym chciał dostać od kumpla A1000 ;)
Delikatnie podociskaj układy scalone na płycie, może to pomoże.pomysł
[#4] Re: Amiga 1000 problem z uruchomieniem

@_arti, post #2

Podłączyłem, sprawdziłem 5 razy wszystko a i tak nie mam obrazu. Zobacz sam kolego.
Płyta po wyciągnięciu leżała parę dni na biurku, nikt jej nie dotykał, dlatego jestem zdziwiony czemu nie działa jak należy. Z boku obudowy jest jakiś przełącznik, jego kable prowadzą do rozszerzenia ram, może to bym odłączył ale dwa z kabli są wlutowane do nóżek jakichś tranzystorów i nie chcę żeby coś się spaliło jak wyjmę to rozszerzenie.

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2013 19:31:10 przez banan666

Ostatnia aktualizacja: 25.08.2013 19:35:55 przez banan666
[#5] Re: Amiga 1000 problem z uruchomieniem

@banan666, post #4

Rozebrałeś ja całkowicie. Tzn. wyciągałeś tez płytę główna? Wszystko wsadziłeś na swoje miejsce. Np. Osłonę pod płytą itp.?
[#6] Re: Amiga 1000 problem z uruchomieniem

@Drupi77, post #5

Tak, przed chwilą jeszcze dołożyłem osłonę górną ale w niczym to nie pomogło. Dalej ciemność widzę. :/
Jest na forum jakiś magik co się zajmuje naprawami takiego sprzętu? Mam jeszcze gdzieś jedną A1200 która też odmówiła posłuszeństwa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem