[#1] GVP impact HC 8 instalacja CD
1 :tak na szybcika , jak własciwie zainstalować cd na tym kontrolerze podłączyłem na taśmie i prepscsi z dyskietki installgvp widzi hd i widzi Pioneera cd ale co zrobić żeby go zobaczył system ? czy procedura jest standardowa? do devs cd0 do L system plikow cd np amicdfs ? i po odpowiedniej konfiguracji unit powinno latać ?unit 0 jest widziany jako cd a unit 2 jako hd

2: czy warto wsadzić do Amigi 2000 ROM 3.1 ? obecnie mam 37.175

Ostatnia aktualizacja: 31.08.2013 11:07:57 przez madwawa
[#2] Re: GVP impact HC 8 instalacja CD

@madwawa, post #1

1: ja miałem unit 0 jako hd a unit 1 jako cd, i wszystko latało po instalacji amicdfs.
2: warto,choćby dla samego Wb 3.1. Wtedy można pomyśleć o jakimś turbo do ami.
[#3] Re: GVP impact HC 8 instalacja CD

@madwawa, post #1

1. zainstalować jakiś pakiet do obsługi napędu optycznego. Ja wybrałem komercyjny CacheCDFS. W Unit=x wpisujesz jako x numer urządzenia SCSI jaki ustawiłeś zworką na napędzie i pod jakim jest widziany.

2.Sporo ludzi wkłada tłumacząc to możliwością uruchomiania programów które wymagają noeszego, ja zostałem przy starym kicku 37.175.

Pozdrawiam
[#4] Re: GVP impact HC 8 instalacja CD

@RadoslawF, post #3

W przyszłym tygodniu się pobawię , czekam na klawiaturę do Amigi , bez tego nie idzie ujechadź
[#5] Re: GVP impact HC 8 instalacja CD

@Skiba, post #2

gdzie skopiować cd0 z pakietu amicdfs w workbench 2.0 ? w 3.1 jest devs:dosdrivers w 2.0 stworzyłem taki katalog skopiowałem do niego cd0 ale nie widzi cd , wywalilem na pierwszy katalog devs:cd0 ale rownież nie działa
[#6] Re: GVP impact HC 8 instalacja CD

@madwawa, post #5

Masz zainstalować cały pakiet a nie tylko jeden skrypt z ikonką. Tak z pamięci to do L: trzeba dodać filesystem.
W WB2.0 ten skrypt też będzie działać w devs:dosdrivers/ ale można jego zawartość dodać do mountlisty.

Pozdrawiam
[#7] Re: GVP impact HC 8 instalacja CD

@RadoslawF, post #6

zainstalowałem cały pakiet według instrukcji , edytowałem ed:cd0 przepisałem device na gvpscsi.device i unit
, do l: skopiowałem filesystem , cd jak niema na blacie tak niema pomęczę to jeszcze na parę frontów może coś się uda wykombinować
[#8] Re: GVP impact HC 8 instalacja CD

@madwawa, post #7

Napędu CD na blacie nie zobaczysz, zobaczysz ikonkę płytki CD jak ją włożysz do napędu.

Pozdrawiam
[#9] Re: GVP impact HC 8 instalacja CD

@RadoslawF, post #8

Wiem
[#10] Re: GVP impact HC 8 instalacja CD

@madwawa, post #9

Zrobione , cd już lata
[#11] Re: GVP impact HC 8 instalacja CD

@madwawa, post #10

gdzie byl błąd ?
[#12] Re: GVP impact HC 8 instalacja CD

@Norbert, post #11

Bledem jest moje doswiadczenie nie dawalem rady w WB2.0 i tych mountlistach po prostu nie chcial cedek ruszyc za zadne skarby , zainstalowalem WB21 gdzie mountlista cd0 dodaje się automatycznie w devs:dosdrivers i cedek lata jak opetany
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem