[#1] A500IDE15 - prosty kontroler hdd
Buduje ten kontroler do mojej a500 i mam pytanie czy ktos z obecnych na forum to robil, jesli tak to w jakim urzadzeniu ( tzn gdzie morzna znalesc :D ) procesory 74HCT688 i 74ALS00. Chodzi mi o to czy morzna to z czegos zeskrobac.

[#2] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@max_gc, post #1

... to zadne prcesory ... to CMOSy ... latwo kupic ... jedno to komparator a drugie jakies nandy ale nie kojarze dokladnie
[#3] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@max_gc, post #1

Powinni mieć w dowolnym sklepie z elektroniką (znaczy z częściami), jak napisał jezyk - to proste, podstawowe układy. Między nimi a procesorem taka różnica, jak między samochodem a śrubką ;)

Ostatnia modyfikacja: 15.02.06 10:19
[#4] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@wali7, post #3

jezyk proszony o kontakt,bo jakoś nie mogę się "dopisać"

skobry3@o2.pl

[#5] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@wali7, post #3

Tyle ze w sklepie z elektronika beda to ja wiem ( ale kasy mi szkoda :D ), a ze cmosy to nie wiedzialem dlatego procesory pisze :P , w kazdym badz razie jesli cmosy to bedzie potrzebny porgramator ktorego nie posiadam a w takim wypadku koncepcja zginela w momencie poczecia :(

[#6] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@max_gc, post #5

ale jakiej kasy.... te uklady powinny kosztowac kilka zl...
Cmos to technologia wykonania, hct to niewatpliwie uklady cmos. A procesory to uklady programowalne uniwersalnego zastosowania, praktycznie kady procesor wykonany jest w ktorejs z technologii cmos.
Zupelnie inne pojecia... nic to, jak zrobisz, pochwal sie czy dziala :)

Ostatnia modyfikacja: 16.02.06 08:21

Ostatnia modyfikacja: 16.02.06 08:22
[#7] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@wali7, post #6

Jak pare zl to na pewno nie kupie mieszkam w wiosce i wydawac ponad 30 zl zeby jechac do sklepu z elektronika to troche bez sesowne jesli za uklady zaplace mniej niz 10 zl ( wysylka ze slkepu z elektronika - ta sama sytuacja ) wiec projekt ruszy jak uklady z kas zeskrobie :(, chyba ze ktos na forum ma uklady i mi je podesle( prosze sie nie bac ja zajmuje sie elektronika tylko analogowa , wiec zlutowanie wszystkiego razem wedlug schematu nie stanowi dla mnie problemu( nie zepsuje :D).

Sprawdzilem oba uklady 7 zl kosztuja ale udalo mi sie znalesc sklep w ktorym kupie wszystko i z przesylka zaplace 10zl tagrze oczekujcie wynikow :)

Ostatnia modyfikacja: 17.02.06 07:08

Ostatnia modyfikacja: 17.02.06 07:15
[#8] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@max_gc, post #7

Admin dorób jakiś filtr. Nie czepiam się ortografii jak np. Valvit, ale słowo "tagrze" trochę mnie trzepnęło. ;)
[#9] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@skobry, post #4

pisz tu ... jezyk_prv@interia.pl
[#10] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@max_gc, post #7

http://www.amiga.org/modules/newbb/viewtopic.php?viewmode=thread&topic_id=23244&forum=8&post_id=299596#299596

looknij tu ktos to juz zbudowal :)

Pozdrawiam
[#11] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@jezyk, post #10

uuu bardzo fajno :D

[#12] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@max_gc, post #1

Ma moze ktos szczegolowy schemat takiego kontrolera. Jak tak to prosił bym o przesłanie go na e-maila kuzno@op.pl.

[#13] Re: A500IDE15 - prosty kontroler hdd

@Kuznoo, post #12

przecież na Aminecie jest, możesz sobie ściągnąć bez problemów
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem