[#1] Co to za dysk?
Witam. Mam mały dylemat. Jestem w trakcie poszukiwań dysku do mojej drugiej A600 ale ze względu na to, że upchać dysk 2,5" to tam go nie upcham, znalazłem coś takiego : link. Tylko weźcie mi odpowiedzcie jak ten dysk microdrive podłączyć?

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2013 15:09:33 przez amper

Ostatnia aktualizacja: 13.09.2013 15:09:49 przez amper
[#2] Re: Co to za dysk?

@amper, post #1

Normalnie przez przelotkę CF-IDE.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Microdrive

Ja bym nie kupował tego na aukcji z takim opisem: "Sprzedaję jako uszkodzony, złom, bo nie mam gdzie sprawdzić."

Pozdrawiam
[#3] Re: Co to za dysk?

@RadoslawF, post #2

Takiego dysku na pewno nie kupię. Dopiero po jakimś czasie przewertowałem neta i znalazłem, że to pod czytnik CF podejdzie :). Temat uważam za zakończony. Dziękuję :).
[#4] Re: Co to za dysk?

@amper, post #3

Ma taki dysk (interface karty CF) i działa dobrze z amigą (jest bezgłośny).
[#5] Re: Co to za dysk?

@BULI, post #4

Ja mam taki sam ale 2,5 gb i mi nie działa /
?
[#6] Re: Co to za dysk?

@Dorian3d, post #5

nie dziala również z pc?
amiga rozpoznaje te dysk?
używasz cf2ide czy cf2pcmcia?

ciekawi mnie transfer na standardowym ide i fastata.
[#7] Re: Co to za dysk?

@Dorian3d, post #5

dubel

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2013 18:09:43 przez Norbert
[#8] Re: Co to za dysk?

@BULI, post #4

Ja tak samo jak BULI tyle ze 4GB. To jest najlepsze rozwiązanie do desktop-owych Amig.
[#9] Re: Co to za dysk?

@Drupi77, post #8

Ja kupiłem tutaj: ebay Działa bardzo ładnie z A500 + ide68k.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem