[#1]
Amiga 500 i "Error validating disk .. 880 checksum error"
Witam
Przegladnolem forum wszerz i wzdluz i niestety nie znalazlem rozwiazania mojego problemu no chyba ze przeoczylem cos ?
Odkurzylem moje cudo techniki zwane Amiga 500 :) ktore to ma na pokladzie 1MB RAM (+przelacznik SLOW CHIP chyba) i oczywiscie kick oraz WB w wersji 1.3. Po wielu dniach zabawy udalo mi sie polaczyc Amisie z PC w celu oczywiscie zgrywania obrazow ADF na dyskietki (niestety brak HD :(). Do przesylania ADF'ow bezposrdnio na dyskietki uzywalem zarowno programu paradise z kablem LPT jak i programu Amiga Explorer wykorzystujacego RS'a. Obydwa programy oczywiscie dzialaja i wszystko jest ok ale niestety nie przy wszystkich grach. Np. udalo mi sie skopiowac takie gry jak Superfrog, Hugo, PP Humer, Batlle Squadron, logical ale niestety takie gry jak Lotus II, Lotus III, Baby Jo, Pang ... po skopiowaniu zarowno jednym jak i drugim programem i po restarcie Amigi laduje sie AmigaDos i wywala blad jak w temacie. Oczywiscie gry te dzialaja pod WinUae wiec ADF'y raczej sa poprawne.
I tu pytanie dlaczego ?
Nie jest to na pewno wina za starego kick'a i za malej ilosci RAM bo te gierki kiedys kiedys mialem i chodzily bez problemow.
Dziwne jest to ze niektore gry NDOS kopiuja sie poprawnie a niektore nie.
Moze ktos ma jakis pomysl ?? (poza kupnem A1200 :))
Z gory dzieki za pomoc.
Pozdrawiam Paweł P.