kategoria: Programy
[#1] Szukam programów do 3D
Jubi na nowo rozpalił moje marzenia zostania grafikiem 3D. Szukam dwóch programów, na których umiałem coś tam w przeszłości więcej niż kulka na płaszczyźnie. Mianowicie były to - MaxonCinema 4D v. 4.x lub Real3D 2.x/3.x (1.4 mam ale to trochę za proste).

Wiem, że ten drugi jest za free jako dodatek do AmiKit ale jak go stamtąd wyciągnąć bez instalacji całego pakietu? Da się gdzieś kupić czwórkę Cinemy?
[#2] Re: Szukam programów do 3D

@_arti, post #1

Na największej platformie handlowej ;) sprzedawał ostatnio ktoś MaxonCinema 4D jednak w wersji 1.x (oczywiście oryginał - BOX) za okolo 100 pln - nie śledziłem aukcji, może ma jeszcze na sprzedaż... Login, zdaje się, AmigaPPC.
[#3] Re: Szukam programów do 3D

@dominiqr, post #2

Zdaje się że poszło na amibayu...
[#4] Re: Szukam programów do 3D

@dominiqr, post #2

Tak, nasz były forumowy kolega, Hołdys ale już sprzedał i była to zdaje się wersja 2.x, po niemiecku.
[#5] Re: Szukam programów do 3D

@_arti, post #1

Na eBay było kiedyś nawet link wrzuciłem na MorphOS.pl . To ja powiem tak chętnie bym kupił LightWave 5.5 dla Amigi, Photogenics 5.0, gdyby się udało to byłbym chętny na zbiorowy zakup.

Ostatnia aktualizacja: 19.09.2013 18:07:01 przez Ender
[#6] Re: Szukam programów do 3D

@Ender, post #5

Light-a mam 5.0 i 5.1
[#7] Re: Szukam programów do 3D

@_arti, post #1

Real 3d v3 jest legalnie dostępny link
[#8] Re: Szukam programów do 3D

@simka113, post #7

c4d tez jest legalnie dostepne w wersji 4 tylko nie wiem gdzie. natomiast real to naprawde oryginalny program, tak odjechany ze nawet trudno powiedziec ze sie postarzal, raczej tenn sposob podejscia zostal kompletnie zarzucony jak sie wydaje przynajmniej w komercyjnym oprogramowaniu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem