kategoria: A1200
[#1] Lotharek - reVisor1200 - codename FlashKick1200
Jest dopiero w fazie projektu. Ale jak Lotharek co ma na myli zazwyczaj to wykonuje w szybkich terminach.
Tu znajdziecie opis.
Ja się wpisałem na listę oczekujących.OK

Ostatnia aktualizacja: 24.09.2013 23:18:06 przez Drupi77
[#2] Re: Lotharek - reVisor1200 - codename FlashKick1200

@Drupi77, post #1

Bardzo fajny projekt, również zapisałem się na jedną sztukę.
[#3] Re: Lotharek - reVisor1200 - codename FlashKick1200

@Drupi77, post #1

Hmmm. Więc flashowało by się to na PC, jak wnoszę.
Ciekawe, czy trzeba by za każdym razem wyjmować kartę z Amigi (koszmar), czy też łączyłoby się po kablu (hmmm, dziury w ślicznej obudowie A1200).
Inna sprawa - rozumiem, że ma osobne kości do flashowania? Bo na końcu napisano - "insert back Your OLD ROMS into FashKick1200", stąd mój niepokój.
No ale stare ROMy - do starych gier/dem - czyli głównie do współpracy ze stacją/HxC.
Bo system nie wstanie, jeśli da się nazbyt stare ROMy chyba?
Nie wiem, nie znam się, mam 1200 od roku zaledwie.
[#4] Re: Lotharek - reVisor1200 - codename FlashKick1200

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #3

Under workbench software You will be able to program Your amiga operating system with any kickstart accepted by WINUAE

Z tego wynika że można flashować pod Workbenchem o ile dobrze zrozumiałem
[#5] Re: Lotharek - reVisor1200 - codename FlashKick1200

@amYgaMen, post #4

Aha. To może najpierw pakuje się wszystko jak leci spod PC, a potem na Amidze można już sobie dowolnie wybierać. To by było coś!
Oczywiście wtedy musiałaby być jakaś 'magiczna kombinacja' klawiszy, albo co, umożliwiająca powrót automatem do "defaultowego" ustawienia. Bo jakbym sobie na Amidze wybrał raz stary ROM od A500, żeby zobaczyć demo, to potem już bym do systemu nie powrócił. ;)
[#6] Re: Lotharek - reVisor1200 - codename FlashKick1200

@YERZMYEY/HOOY-PROGRAM, post #5

Eee... , panowie o tym już było. /klik/
[#7] Re: Lotharek - reVisor1200 - codename FlashKick1200

@Robii_k, post #6

Aaa, to sorry. Zaraz sobie poczytam tamtą dyskusję, może coś tam znajdę.
Dzięki.
[#8] Re: Lotharek - reVisor1200 - codename FlashKick1200

@Robii_k, post #6

A to sorry. Nie miałem zielonego pojęcia.OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem