[#1] Konwersja modków VectorDean
Jak można skonwertować modki VD do Protrackera (np. te z Ruff'n'Tumble czy
Cannon Foddera)?

[#2] Re: Konwersja modków VectorDean

@El Amigos, post #1

Jeżeli EaglePlayer nie daje rady, to chyba nic nie da.
[#3] Re: Konwersja modków VectorDean

@El Amigos, post #1

Nie da rady, kolego... a przynajmniej mi nic na ten temat nie wiadomo (a bawię się w moduły już dobre kilkanaście latek). Jedyne co możesz zrobić to nagrać do sampla (np DeliTracker II + 14Bit-NotePlayer). Taki sampelek ładnie można przełożyć następnie do MP3. Tak już kilkukrotnie robiłem kumplom z PC.

[#4] Re: Konwersja modków VectorDean

@Solo Kazuki, post #3

A wiesz może Solo Kazuki jak przerobić modułek zapisany w THX na jakiś komodorowy? Oczywiście THX ma 4 kanały a SID ma 3 więc trzeba byłoby zsamplować te kanały. Da się to zrobić?

[#5] Re: Konwersja modków VectorDean

@El Amigos, post #1

Podeślij mi te modki na maila, sprawdze co to za ustrojstwo ;)

[#6] Re: Konwersja modków VectorDean

@El Amigos, post #1

OK, już mam. Jak ktoś zainteresowany to są tutaj i działają w DeliTrackerze.

[#7] Re: Konwersja modków VectorDean

@BagoZonde, post #4

O ile mi wiadomo można jedynie w drugą stronę programem SID2THX, ale konia z rzędem temu, kto znajdzie ten program na necie.

Zresztą, z SIDami to nie taka łatwa sprawa, gdyż AFAIK właściwie nie są one "typowym" modułem, a zapisem emulacji układów SID, albo takim "Commodorowskim Modułem Custom". Natomiast w tym SIDzie mogą być różne formaty z C=64 (np Future Composer czy Newplayer). A pozatym za pomocą tricków są i SIDy pięciokanałowe (wiem, bo mam takie), więc teoretycznie i THX "przeportować" na SID by się dało.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem