Witam wszystkich ponownie. Dotarł już do mnie nowiutki AmigaOS 3.9 z eFunzine (oryginalna płytka w CD-BOX, bez manuali, książeczek, pudełka itp.). Specjalnie dla niego zakupiłem w tymże sklepie dodatkowy HD 2,5" 6GB sformatowany na 4GB - to na nim chcę zainstalować mój nowy OS. Zamierzam w tym celu:
1). Zainstalować AmigaOS 3.1
2). Załadować potrzebne sterowniki/pliki do CDROM dla AmigaOS 3.1
3). Zainstalować parę swoich ulubionych programów i gier (Protracker 3.61, PPaint, itp.)
4). Zainstalować AmigaOS 3.9.
Mam jednak pewne pytanka:
a). Na co zwrócić uwagę przed instalacją AmigaOS 3.9 ?
b). Czy pobrać i przygotować BoingBag 1 i 2 ?
c). Czy muszę zainstalować najpierw BoingBag 1 , czy mogę od razu zainstalować tylko BoingBag 2 ?
d). Czy instalować ten nowy prototypowy BoingBag 3 ?
e). Na jakie problemy się natknę podczas instalacji AmigaOS 3.9 (najczęstsze) ?
f). Z jakiej strony mogę ściągnąć oficjalne BoingBagi (linki na stronie oficjalnej nie działają :/).
g). Czy można na jakiejś stronie www zarejestrować się jak pełnoprawny użytkownik AmigaOS 3.9 ?
h). Czy Locale PL jest standardowo w AmigaOS 3.9, czy w którymś z BoingBagów, a może trzeba je dopiero dograć skąś?
Chciałbym uniknąć jak najwięcej problemów podczas instalacji i świeżego użytkowania tego OSu. A że mądrze jest słuchać rad innych bardziej doświadczonych stąd pytam, aby nie błądzić jak może niektórzy z Was ;). Od razu zaznaczam, że oprócz instalacji AmigaOS 3.1, nie instalowałem na Ami nic "bardziej poważnego" , dlatego proszę o w miarę jasne opisy niektórych czynności. Opis mojej Amigi 1200 na której będę dokonywał upgrade'u systemu jest w moim forumowym podpisie ;).
Pozdrawiam wszystkich :)