[#1] kontroler SCSI A2090 - jaki dysk?
Witam. Ostatnio odpaliłem po długiej przerwie moją A2000 z kartą SCSI A2090 i dyskiem.
Niestety dysk padł i muszę go wymienić i tu moje pytanie do bardziej zorientowanych w tej dziedzinie - czy ten kontroler A2090 obsługuje jakieś wybrane dyski SCSI ? Będę musiał jakiś kupić i dobrze by było kupić ten właściwy.
[#2] Re: kontroler SCSI A2090 - jaki dysk?

@Marcin74, post #1

Najlepiej jakbyś kupił dysk z interfacem 50-pin nie wiem tylko jaka pojemność, ale do 4 gb powinien byc ok. Jedynym problemem jest dostępność tych dysków i ich cena. Są niestety coraz droższe.

Na big book of Amiga hardware jest napisane, ze bez jakiegoś patcha nie możesz założyć partycji większych jak 256MB. Jak będziesz miał problemy ze znalezieniem, to mogę Ci sprzedać dysk 300MB.

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2013 14:04:45 przez glichtanski
[#3] Re: kontroler SCSI A2090 - jaki dysk?

@glichtanski, post #2

No właśnie nie pamiętam czy nie było problemów z dyskami większymi od 512Mb. Kolega ma sprawny dysk 1Gb na 50 pinowy kabel i dzisiaj mi go podrzuci to sprawdzę. A ewentualnie ile być chciał ze ten twój 300Mb?
[#4] Re: kontroler SCSI A2090 - jaki dysk?

@Marcin74, post #3

Wysłałem prywatną wiadomość.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem