kategoria: A500
[#1] startup-sequence
Witam,

modyfikowałem startup-sequence na mojejA500. Po poleceniu LoadWB dopisałem dodatkowo
cd dh0:mymenu
mymenu
po ich zaremowaniu plik kończy się standardowo poleceniem
endcli >NIL:

ale podczas bootowania nie znika mi okno AmigaDos, (choć cały system ładuje się poprawnie) tyllko na końcu w shellu pisze
"endcli: unable to open redirection file" ??????

Nie kumam...moje dwie linijki są zaremowane, plik jest jak przedtem. Myślałem że może ten plik(S-S) nie lubi modyfikacji w notatniku, jakiś ukrytych kodów ASCII. W ED nie mogę go modyfikować bo się zwiesza, pewno przez to, że startuję na Kick2.0, ale WB1.3.
Co sądzicie?
dodam, że jak zaremuję samo endcli, to okno AmigaDos nie gaśnie, ale też nie mam tego komunikatu, że "unable to redirection..."
[#2] Re: startup-sequence

@krolikbest, post #1

Myślałem że może ten plik(S-S) nie lubi modyfikacji w notatniku, jakiś ukrytych kodów ASCII.

Dobrze kombinujesz. Masz ukryty znak, po >NIL:. Wyedytuj plik czymś "amigowym".
[#3] Re: startup-sequence

@krolikbest, post #1

Zamiast "cd dh0:nazwa" wpisz "dh0:nazwa", przy czym najlepiej jakbyś to zrobił w user-startup zamiast w ss. Jak będzie otwierało kolejnego shella to zmień na "Run >NIL: dh0:nazwa ".

Pozdrawiam
[#4] Re: startup-sequence

@RadoslawF, post #3

Zamiast "cd dh0:nazwa" wpisz "dh0:nazwa",

W ten sposób zmieniasz całkowicie sens tej linii. Jak rozumiem, wpis autora sugeruje przejście do katalogu mymenu i w następnej linii wywołanie pliku mymenu. U Ciebie jest to od razy wywołanie pliku mymenu.

Ostatnia aktualizacja: 07.10.2013 20:23:26 przez mailman
[#5] Re: startup-sequence

@mailman, post #4

Po co tracić czas na dwa polecenia kiedy można to zrobić jednym.

Pozdrawiam
[#6] Re: startup-sequence

@mailman, post #2

Dzięki za potwierdzenie moich domysłów. Już posprzątane po problemie.
[#7] Re: startup-sequence

@RadoslawF, post #5

Nie masz racji. Jeżeli u pytającego jest następująca struktura:

DH0:mymenu/mymenu

czyli mamy katalog mymenu i w nim plik mymenu (co sugeruje wpis autora), Twoje podejście nie zadziała. Twoje podejście szuka pliku w głównym katalogu, a jego krok niżej.

Inna sprawa, że autor mógłby wywołać plik jednym poleceniem dh0:mymenu/mymenu i byłoby pozamiatane.
[#8] Re: startup-sequence

@mailman, post #7

[bInna sprawa, że autor mógłby wywołać plik jednym poleceniem dh0:mymenu/mymenu i byłoby pozamiatane. [/b]

I właśnie to chciałem uzyskać.

Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem