[#1] Padła klawiaturka w A1200 :(
Witam!
Ludzie, pomóżcie. Mam A1200, ostatnio rozebrałem żeby poczyścić obudowe i wnętrzności. Wyjąłem taśme klawiatury z płyty głównej, wyczyściłem i po złożeniu przestała działać część klawiszy. Może macie pomysł co zrobić z tym fantem? Pozdrówka dla wszystkich Amigantów!!!!!!!!
[#2] Re: Padła klawiaturka w A1200 :(

@c3h6, post #1

A poprawnie wlozyles tasme do płyty głównej?
Mozliwe ze wytarły sie styki. Sprobuj minimalnie skrocic tasme.
[#3] Re: Padła klawiaturka w A1200 :(

@c3h6, post #1

Chyba nie ma możliwości żeby się wytarła nagle, spróbuj nią poruszać. Chyba gniazdo w Amidze jest oks? Może coś tam wpadło tylko.

A jeżeli jednak coś jest kopnięte to ubijmy interes :). Kupisz sobie klawiaturę pc, a na wymianę wyślę Ci interfejs klawiatury pc: Vector wzamian za Twoją klawiaturę z classica. Potrzebuję tasiemki tej bo chciałem mieć klawiaturę klasyczną na kabelku i muszę dokombinować sobie taką zieloną taśmę (szkoda mi ciąć mojej) i ten interfejs nie będzie mi dłużej potrzebny.
No oczywiście trochę dziwnie by wyglądała wtedy Twoja Amisia bo rozumiem, że masz w klassiku. Polecam towerkę kupić nawet od peceta i trochę pokombinować tak jak ja zrobiłem :).

[#4] Re: Padła klawiaturka w A1200 :(

@Norbert, post #2

Poprawnie ale zalezy jak nia poruszam - to raz dziala raz nie. Jak mam skrocic? Obciac?
[#5] Re: Padła klawiaturka w A1200 :(

@c3h6, post #4

Spróbuj ją wcisnąć jakoś na maksa i powinno być. Skracanie to dobre wyjście o ile dobrze się to zrobi. Musiałbyś ją tylko trochę uciąć tak, by styki były na wierzchu. Może do gniazda jakiś papiroch Ci wpadł, spróbuj tam czymś podłubać i przedmuchać to jakoś.

[#6] Re: Padła klawiaturka w A1200 :(

@BagoZonde, post #3

A ja bym chętnie reflektował na ten interfejs Vector.

czy on rozpoznaje wciśnięcie kilku klawiszy tak jak gift?

mój kontakt to : lkucharuk@o2.pl
[#7] Re: Padła klawiaturka w A1200 :(

@c3h6, post #4

Nozyczkami, wytnij nie wiecej niz 1 milimetr. Mozesz tez delikatnie przejechac koncowke wodnym papierem sciernym lub podrapac czyms ostrym, ale to wtedy gdy np. nie ma powloki z cyny (itp.) i zrobila sie patyna na miedzi.

Ostatnia modyfikacja: 25.02.06 15:52
[#8] Re: Padła klawiaturka w A1200 :(

@Sir_Lucas, post #6

Tak, ale nie działa prawidłowo naciśnięcie klawiszy kursora GÓRA+LEWO (o dziwo w prawo działa? taki kupiłem już). Ale to tylko w grach wpienia: doomopodobnych i shootem up'ach.
Działa to tak, że jak masz naciśnięty klawisz GÓRA to naciśnięcie w lewo nie spowoduje dodatkowego ruchu w lewo. Trzeba na sekundę puścić górny i naciśnąć lewy a potem górny.
Interfejs jest w porządku i mam do niego instrukcję :). Jakby co to zapraszam na e-mail lub dżi-dżi.

[#9] Re: Padła klawiaturka w A1200 :(

@c3h6, post #1

Dziekuje wszystkim za pomoc, papier scierny pomogl. Pozdrawiam
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem