[#1] 1200 fdd nie działa !!!!!
Mam problem ze stacja dyskietek w Amidze 1200 nie chce w ogóle działać.
Próbowałem 2 wewnętrzne stacje dyskietek i obie nie działały tak samo próbowałem z zewnętrzna stacja dyskietek i ona tak samo nie działała.
:(

[#2] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@Kuznoo, post #1

Czyli awaria kontrolera FDD.

[#3] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@PopoCop, post #2

A da sie jakos to naprawic domowymi sposobami??

[#4] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@Kuznoo, post #3

A umiesz naprawiać komputery i pewnie się czujesz z lutownicą w ręku? :) Możesz się popytać w punktach napraw kompów i RTV, zawsze ktoś może jeszcze mieć doświadczenie w reperacji Amig i pamiętać co nieco. Ale chyba lepiej, prościej i taniej kupić nową płytę główną.

[#5] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@Kuznoo, post #1

A jakie są objawy?
Widac stacje w bootmenu?
[#6] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@Kuznoo, post #1

Poczytaj to: http://www.ppa.pl/artykuly/artykul.php?idd=1&ids=4&id=64 poogladaj tabelke i napisz co wymysliłes.

[#7] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@11MASTEr, post #6

Bo po podłaczeniu stacji dyskietek wcześniej sprawdzonej na innej amidze kontrolka fdd cały czas sie pali

[#8] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@Kuznoo, post #7

A co z kolorkami podczas właczania? Ekran jest cały czas czarny?

[#9] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@Kuznoo, post #7

A czy nie podpinasz tasiemki odwrotnie bo o ile pamiętam to wtedy właśnie dioda świci się cały czas.
[#10] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@11MASTEr, post #8

Po włożeniu dyskietki do fdd nic się nie zmienia na akranie jedynie pali się dioda fdd . Czly czas widac ekran z dyskietką

[#11] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@TomK, post #9

Taśma od fdd jest dobrze podłączona . :(

[#12] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@Kuznoo, post #1

Moze jednak sprobuj zalozyc ja odwrotnie? o ile pamietam amigi tak nie zepsujesz, fdd oczywiscie tez nie.

[#13] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@Kuznoo, post #11

Jeżeli na 100% jesteś pewien że taśmę podpinałeś prawidłowo i próbowałeś kilku stacji to jeszcze spróbuj innej taśmy a jak to nie pomoże to odpowiedź masz jedną. Padł kontroler stacji dyskietek na płycie.
[#14] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@TomK, post #13

Taśmę także sprawdziłem i nadal nie działa fdd :(

[#15] Re: 1200 fdd nie działa !!!!!

@Kuznoo, post #14

A jak wlozysz dyskietke to co widac pod Workbechem?
Co pokazuje bootmenu?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem