kategoria: A500
[#1] Jaka to Amiga?
Witam.
Mam kilka pytań o sprzęt, który kupiłem na allegro z racji bogatego zestawu i niskiej ceny
A więc na obudowie amigi pisze tylko, że to zwykła 500 ale w środku znalazłem płytę A500+ jednak po wyczyszczeniu i uruchomieniu(fajne uczucie ożywiana sprzętu)) ekran startowy pokazuje wersję 1.3 więc co to za model?
link do zdjęć niżej:

link

Drugie pytanie o stacje dysków.... więc po wyczyszczeniu alkoholem izopropylowym zauważeyłem taką sprężynkę mocującą górną głowicę(chyba) i tam są trzy stopnie naprężenia jak to ma być ustawione bo teraz tam jest na najwyższym(najmocniejszym docisku) i choć stacja odpala to czasami lubi trochę marudzić przy wgrywaniu a to jest oryginalna i chciałbym ją tam zostawić....

PozdrawiamOK
[#2] Re: Jaka to Amiga?

@heniek29cr, post #1

To po prostu Amiga 500.
[#3] Re: Jaka to Amiga?

@heniek29cr, post #1

Pod koniec produkcji A500 montowano w nich płytę z mniej chodliwej pluskwy, z 1MB na płycie i starym kickiem. Masz po prostu pięćsetkę z końca produkcji.

Pozdrawiam
[#4] Re: Jaka to Amiga?

@RadoslawF, post #3

Ale jak zobaczyłem ten plusik to uczucie fajneOK

A co z tą stacją mam tak zostawić czy kombinować?
[#5] Re: Jaka to Amiga?

@heniek29cr, post #4

Coś mi po głowie chodzi, że na forum PPA pisano, że można dodać do niej bez większych problemów 1MB CHIP. Zrobić z niej po prostu pluskwę. Poszukaj na forum info.
[#6] Re: Jaka to Amiga?

@heniek29cr, post #1

galeria nie istnieje lub nie jesteś zalogowany.

Ostatnia aktualizacja: 24.10.2013 22:35:32 przez Dorian3d
[#7] Re: Jaka to Amiga?

@Dorian3d, post #6

Coś wywaliło....

link

Już powinno być ok.OK
[#8] Re: Jaka to Amiga?

@heniek29cr, post #7

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem