kategoria: A500
[#1] dyskietka z wb 1.3
Witam! Niedawno spróbowałem po wielu latach odpalić starą A500 i wszystko jest cacy tylko potrzebuję dyskietkę z wb 1.3, bo moja nie wytrzymała tego czasu. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mógł pomóc i nagrać, sprzedać, cokolwiek. Jestem w stanie ją odebrać w okolicach najlepiej Rybnika, ale może też być Gliwic, Katowic, Zabrza, Bytomia.
[#2] Re: dyskietka z wb 1.3

@Karolkiewicz, post #1

Do Katowic mam za 100km i jak chcesz to ewentualnie mogę Ci ją wysłać.
[#3] Re: dyskietka z wb 1.3

@Karolkiewicz, post #1

Jestem z Katowic. Jeśli nadal potrzebujesz pomocy, to odezwij się do mnie na priv, to zaradzimy problemom :D
[#4] Re: dyskietka z wb 1.3

@Karolkiewicz, post #1

Witam! Podepnę się do tematu żeby kolejnego wątku nie zakładać - otóż podobnie jak kolega Karolkiewicz mam Amigę 500 tyle że dopiero ją kupiłem. Miałem trochę kłopotów z napędem FDD ale zaradziłem dzięki Wam! Teraz druga sprawa - mam ze 100 dyskietek ale 95% pustych. Chciałbym trochę gier ponagrywać ale sam nie poradzę. A najbardziej zależy ma na WB 1.3 więc zwracam się z podobną prośbą - może ktoś by mi nagrał jakieś gry, programy i samego WB. Chętnie zapłacę. A może jakiś amigowiec jest w pobliżu - ja mieszkam w okolicach Rzeszowa. A jeszcze mi się przypomniało - czy można nagrywać/używać w Amidze dyskietek HD bo mam sporo z PC?
[#5] Re: dyskietka z wb 1.3

@roton, post #4

tak, możesz uzywać dyskietek HD
[#6] Re: dyskietka z wb 1.3

@roton, post #4

Możesz, tylko pamiętaj o zaklejeniu otworu od HD w dyskietce.
[#7] Re: dyskietka z wb 1.3

@jaa2, post #6

Tak słyszałem o zalepianiu słynnej dziurki w HD :)
[#8] Re: dyskietka z wb 1.3

@roton, post #7

Niczego nie musisz zalepiac, to slynny amigowy mit.
Twoja stacja nie posiada czujnika gestosci, wiec nie jest wstanie sprawdzic owej "dziurki"
[#9] Re: dyskietka z wb 1.3

@selur, post #8

Jak wyzej, ale oczami wyobrazni rysowala sie juz dyskusja inkwizycyjna, ktora od opinii eksperckich, skonczylaby na kondensatorach.
[#10] Re: dyskietka z wb 1.3

@F7sus4, post #9

..lub.. tudziez na wymianie owej A500, na jeden z wielu PC'towych cudow techniki z emulacja poczciwej A500 :D

amenT
[#11] Re: dyskietka z wb 1.3

@selur, post #8

Musisz zalepiać jak masz stację pecetową. Lepiej to robić dla kompatybilności z innymi ludźmi plus dla klimatu. ;)
[#12] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: dyskietka z wb 1.3
[#13] Re: dyskietka z wb 1.3

@teh_KaiN, post #11

Ja we wszystkich stacjach pecetowych wylutowałem to ustrojstwo i po problemie, lepsze to niż zalepiać kilogramy dyskietek :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem