[#1] Polskie fonty w Magellanie II
Lepiej pozno niz wcale... dorwalem niedawno Opusa5... Odczucia mam mieszane, ale to nie o tym:)
Nie wiem dlaczego nie mam polskich znakow mimo, ze wszedzie mam zainstalowane polskie czcionki?

[#2] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@vi-bee, post #1

widocznie masz niewłaściwe polskie czcionki... zacytuje klasyków,
czyli programistów "A u mnie działa..." :)))

[#3] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@vi-bee, post #1

poustawiaj w prefsach opusa ;)

gdzie dokladnie nie masz pl znaczkow??:)

[#4] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@AmiChris, post #3

W menu i w requesterach. Jest ustawione,ze powinno korzystac z ustawien WB. Magellana przegralem sobie z AmiKita, na pececie dzieje sie tak samo.

[#5] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@vi-bee, post #4

jezeli ci nie dzialaja systemowe ustawienia to sprobuj ustawic recznie w prefsach magellana
btw uzywasz iso czy apl??

[#6] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@vi-bee, post #4

a ustawiłeś odpowiednią czcionkę w prefsach/tryb wyświetlania?

[#7] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@Bogdan, post #6

Pamiętaj, że lokalizacja ISO to fonty ISO, APL lokale to fonty APL i mapa klawiatury odpowiednia

Ostatnia modyfikacja: 05.03.06 15:54
[#8] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@AmiChris, post #5

No dobra. Ustawilem fonty iso i z opusem jest ok, ale uruchamiam opusa z WB wiec musialbym w WB tez zainstalowac ISO (nie chce miec WB w tle), a jak to zrobie to nie mam w WB np. literki "ć". Wiec jak to rozegrac?

[#9] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@vi-bee, post #8

np. literki "ć"

Moze uzywasz fontow MacGyvera? Sprawdzaja sie one z WB i np. IBrowsem. No a moze z Magellanem juz nie?
[#10] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@vi-bee, post #8

lokalizacja WB też w ISO. i keymap ISO i fonty ISO

[#11] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@Dariusz Pietrzak, post #10

Albo osobny s-s dla Magellana. Tylko skad ja wezme fonty ISO rozmiar 7 ? A moze jakis konwerter do czcionek?

[#12] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@vi-bee, post #11

Nie trzeba osobnego s-s dla Magellana, wystarczy przytrzymać shift przy ładowaniu i wczyta się WB.

[#13] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@grxmrx, post #12

No tak, ale z takimi samymi preferencjami.
Zreszta wolalbym odwrotnie i juz sobie tak zrobilem za pomaca astarta (choc wykorzystalem go niezgodnie z przeznaczeniem:)

[#14] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@Dariusz Pietrzak, post #10

A jak przestawic locale WB na ISO? Chyba trzeba inna wersje locali? Ja mam te WFMH.

[#15] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@vi-bee, post #14

Mozesz przekonwertowac... konwerter na mojej stronie :)

[#16] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@Kaczus, post #15

Dzieki. zaraz wyprobuje. Ale domyslam sie, ze bede musial przekonwertowac tez locale innych programow?

[#17] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@Kaczus, post #15

Dziala, dziala :) Przekonwertowalem sobie locale opusa na APL, dopoki nie znajde/zrobie sobie malej czcionki ISO to tak zostanie.
A tak w ogole to co mi daja locale WB w ISO? Cos mi sie zdaje, ze wtedy nie bede mial polskich liter we wszystkich amigowskich plikach tekstowych i guide'ach?

[#18] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@vi-bee, post #17

Cos mi sie zdaje, ze wtedy nie bede mial polskich liter we wszystkich amigowskich plikach tekstowych i guide'ach?

Można użyć Multiview FONTNAME fontamigapl FONTSIZE 11 FILE blabla.guide lub zmienić to w tooltypach Multiviewa.
[#19] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@Sylwester, post #18

Ty sie przyznaj skad wziales blabla.guide!!! to byl plik wewnetrzny!!! :P

[#20] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@Kaczus, post #19

Ma się te dojścia. ;)
[#21] Re: Polskie fonty w Magellanie II

@Sylwester, post #18

Czyli wychodzi na to ze WB w ISO to wiecej klopotow niz kozysci. Bo uzywam nie tylko MultiView. Do tekstow lepszy jest np. ppmore, wtedy widac ze FText dziala:) No ale moze na czyms lepszym niz AGA Multiview jest super:)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem